пʼятниця, 11 червня 2021 19:48

Вовк контролював Порошенка, а тепер Зеленського - Шабунін

Вовк контролював Порошенка, а тепер Зеленського - Шабунін
"Реформи за Порошенка, як би це цензурніше сказати, не було", - говорить Шабунін. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський повторює помилки попередника Петра Порошенка, який фактично не провів судової реформи. Про це сказав голова громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін.

"Реформи за Порошенка, як би це цензурніше сказати, не було в цілому. Були такі параметри, що було зразу зрозуміло, що очищення не буде.

Якщо двома третинами кваліфкомісії можна було подолати вето громадської ради доброчесності, то було зрозуміло, що ці 2/3 будуть у влади. Там тільки Андрій Козлов (член ВККС. - Gazeta.ua). А інші піднімали руки як бубочки. Тому в нас і лишився ОАСК.

До речі, коли Петро Олексійович розказує про свою успішну судову реформу, то хай пояснить, як в нього ОАСК випав з переліку судів. В нього був ОАСК в указі про ліквідацію судів, поки в нього були повноваження, але потім він кудись зник. Це той суд, який йому потім нагадив. І ту ж помилку робить зараз Зеленський. Не Порошенко з Зеленським контролюють Вовка, а він їх контролює", - сказав активіст в інтерв'ю Цензор.нет

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський два роки закривав очі на Вовка

В ОАСК можна оскаржувати всі дії органів виконавчої влади, пояснив голова ЦПК.

"Тобто можна заблокувати будь-яку реформу на етапі її втілення. І цей суд просто треба знести. І те, що Зеленський руками своїх депутатів не ліквідовує ОАСК, дозволяє говорити, що це президент винен в тому, що цей суд продукує. І ніхто інший", - зауважив Шабунін.

За його словами, "нахабство Вовка прямо пропорційне неспроможності президентів – нинішнього і попереднього".

"Тільки тому, що обидва "ок" з тим, що робить Вовк, він такий крутий. А насправді він мразь, яка ухвалює таке, що на голову не налазить.

Ну і Вища рада правосуддя – тут питання в ній та інших інституціях, які захищають таких своїх найогидніших представників", - каже активіст.

13 квітня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".

У вересні торік НАБУ опублікувало записи нібито розмов голови ОАСК Павла Вовка. "Треба захопити владу в цій ВРП", - йдеться в розмовах.

Вовку й низці суддів детективи повідомили про підозру. Інкримінують створення злочинної організації, спробу захоплення державної влади, зловживання впливом і втручання в діяльність державних діячів, створення штучних перешкод у діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Зараз ви читаєте новину «Вовк контролював Порошенка, а тепер Зеленського - Шабунін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі