середа, 04 серпня 2010 09:36

Восени Україна побачить нового міністра оборони?

Восени Україна побачить нового міністра оборони?

20 серпня члени Ради нацбезпеки обговорять стан військово-промислового комплексу та діяльність Міністерства оборони.

Не виключено, що за його підсумками міністр оборони Михайло Єжель може позбутися своєї посади. Про це пише газета "Дело".

Допоможе міністру "піти" депутат Анатолій Кінах, місяць тому призначений головою Державної комісії при президенті України з реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу.

Звільнення чинного міністра буде аргументовано необхідністю провести кардинальні реформи в армії.

"На засіданні 20 серпня будуть розглянуті всі пропозиції керівництва Міноборони, зокрема, і по середньостроковому плануванню реформ у сфері оборони. Будуть зроблені відповідні кадрові висновки", - відзначив Кінах.

Разом з тим він не відповів на питання про те, хто може очолити відомство у разі звільнення Єжеля, і про те, чи погодився б сам Кінах стати міністром оборони.

"Я не готовий абстрактно говорити про такі важливі речі", - ухильно відповів політик.

У той же час голова комітету Верховної ради з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко впевнений, що Єжелю не уникнути звільнення.

"Вже і Януковичу, і Азарову зрозуміло: Єжель не дасть новий імпульс для реформ в армії. Говорити, що його замінить Кузьмук, я теж не став би. Хоча він був на минулому засіданні РНБО і виступав там", - поділився своєю думкою Гриценко.

Необхідно відзначити, що в середині липня РНБО вже розглядав питання відставки Михайла Єжеля. Тим не менше міністру вдалося уникнути звільнення.

Кузьмук значився без п'яти хвилин міністром оборони під час формування уряду Азарова. Однак в останній момент перед призначенням міністра оборони у Верховній раді Янукович змінив раніше затверджену кандидатуру Кузьмука на Єжеля.

Зараз ви читаєте новину «Восени Україна побачить нового міністра оборони?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі