субота, 02 червня 2007 15:25

Володимир Шаповал став головою ЦВК, Тетяна Лукаш - секретарем

Володимир Шаповал став головою ЦВК, Тетяна Лукаш - секретарем
Володимира Шаповала обрали головою Центральної виборчої комісії України

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в ЦВК, у ході таємного голосування за кандидатуру Шаповала, яка була єдиною, проголосували 14 з 15 членів комісії.

Тетяну Лукаш одноголосно обрали секретарем ЦВК.

На посаду заступника голови ЦВК висунули кандидатуру Жанни Усенко-чорною. Згідно із законом, у голови ЦВК - два заступники.

Володимир Шаповал (1948 г.р.) - з жовтня 2005 року представник президента України в Конституційному суді. З 1996 року по 2005 рік - суддя Конституційного суду за квотою президента. Заслужений юрист України.

У п"ятницю, 1 червня 2007 р., Шаповала вибрали членом оновленого Центрвиборчкому за підсумками голосування в парламенті.

В п"ятницю Верховна Рада достроково припинила повноваження всього складу ЦВК, і затвердила новий склад комісії.

Від парламентської коаліції затверджено 8 чоловік: Тамара Астахова, Юрій Донченко, Юрій Данильовський, Тетяна Лукаш, Михайло Охендовський, Броніслав Райковський, Олександр Чупахін і Олександр Шелестов.

Від опозиції - 7 чоловік: Володимир Шаповал, Жанна Усенко-чорна, Андрій Магера, Володимир Шелудько, Анатолій Писаренко, Юлія Швець і Ігор Жиденко.

Таким чином, в новому складі ЦВК 8 чоловік з попереднього складу: Донченко, Магера, Охендовський, Писаренко, Райковський, Усенко-Чорна, Чупахін, Шелудько.

У новий склад ЦВК не потрапили: екс-голова Ярослав Давидович, його заступник Марина Ставнійчук, секретар ЦВК Сергій Дубовик, а також Завальовська і Качур, передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Шаповал став головою ЦВК, Тетяна Лукаш - секретарем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі