субота, 08 грудня 2007 10:20

Володимир Хандогій закликав НАТО надати підтримку намірам України

Тимчасово виконуючий обов"язки міністра закордонних справ України Володимир Хандогій закликав НАТО надати підтримку намірам України приєднатися до плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

Про це В. Хандогій заявив сьогодні на початку засідання комітету "Україна-НАТО" на рівні міністрів закордонних справ.

"Я би хотів підкреслити заклики Президента України Віктора Ющенка до всіх європейських партнерів допомогти та підтримати наш намір приєднатися до ПДЧ. І наступний саміт Альянсу в Бухаресті розглядається як наріжний камінь в цьому питанні", - сказав він.

В. Хандогій наголосив, що стратегічний курс України на євроатлантичну інтеграцію залишається незмінним, що він визначений національним законодавством, в якому кінцевою метою передбачено членство в НАТО.

Він також зазначив, що Україна готова продовжувати і, навіть, посилювати свою участь в місіях та операціях НАТО.

Україна в ході вчорашнього засідання комітету "Україна-НАТО" на рівні міністрів закордонних справ намагалася переконати партнерів по НАТО в необхідності приєднання до ПДЧ на квітневому саміті НАТО в Бухаресті.

Як заявив генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер, в рамках квітневого саміту у Бухаресті відбудеться засідання комітету "Україна-НАТО" на рівні голів держав, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Хандогій закликав НАТО надати підтримку намірам України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі