пʼятниця, 18 січня 2008 14:23

Водохреща Ющенко, Тимошенко і Яценюк святкуватимуть разом

У суботу, 19 січня, з нагоди Водохреща Господнього, у Гідропарку на 14.00 очікують президента Віктора Ющенка, прем"єр-міністра Юлію Тимошенко і спікера Верховної Ради Арсенія Яценюка.

На святі також обіцяли бути мер Києва Леонід Черновецький і патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет.

У храмах Києво-Печерської лаври пройдуть святкові служби. Перша почнеться о 7.00 у Хрестовоздвиженському храмі, потім о 9.00 - у Трапезній церкві.

Після цього будуть освячувати воду в колодязях (за Ближніми печерами), названих на честь преподобного Антонія і Феодосія. Потім о 17.00 проведуть вечірні служби в згаданих вище храмах.

На території музею Пирогово в Михайлівській церкві також пройде служба. Початок - о 10.00. Після 12.00 там же освячуватимуть воду.

На Софійській площі біля ковзанки планується святкова програма з виступами фігуристів. На Майдані Незалежності жодних гулянь не заплановано.

У Гідропарку свято почнеться о 13.30.

Публіку стануть розважати фольклорні ансамблі. За фон звучатиме духовна музика. Там же розкажуть про традиції й обряди цього свята.

У каплиці Водохреща Господнього проведуть молебень, після чого освятять води Дніпра і запустять феєрверк, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Водохреща Ющенко, Тимошенко і Яценюк святкуватимуть разом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі