понеділок, 22 жовтня 2007 08:24

ВО "Свобода": Українській державі плюнули в обличчя

ВО "Свобода": Українській державі плюнули в обличчя
Всеукраїнське об"єднання "Свобода" вимагає заборонити діяльність Євразійського Союзу Молоді і притягнути вандалів, які вчинили акт вандалізму на Говерлі, до відповідальності.

Про це йдеться в заяві ВО Свобода. Автори заяви вимагають також від Міністерства юстиції України скасувати реєстрацію антиукраїнських партій і громадських організацій, таких як Прогресивно-соціалістична партія України, Комуністична партія України, Партія політики Путіна, партія Російський блок.

У заяві наголошується на тому, що ВО Свобода впродовж останньої виборчої кампанії неодноразово звертало увагу правохоронних органів, ЗМІ і Президента України на активізацію антиукраїнських сил в Одесі, Харкові, Криму.

Свобода категорично протестувала проти встановлення в Одесі пам"ятника Катерині II і в Криму пам"ятника, який паплюжить борців за державну незалежність України, проти знищення пам"ятних знаків Петлюри в Полтаві й Української повстанської армії в Харкові", - наголошується в документі.

Його автори зазначають, що "ніякої реакції правохоронних органів на активізацію антиукраїнських сил не було. Більш того, різні кремлівські найманці, зокрема прогресивні соціалісти, комуністи, представники "русской общины", своїми провокаціями намагалися зірвати в Києві святкування 65-ої річниці УПА. Їх злочинні дії проходили всупереч Указу Президента України Про святкування ювілею УПА".

"Сьогодні українській державі плюнули в обличчя, справа честі - дати адекватну відповідь", - акцентується в заяві.

У ВО Свобода вимагає від правохоронних органів привернути організаторів і виконавців "антиукраїнського шабашу на Говерлі до кримінальної відповідальності за статтями 338 Наруга над державними символами, 110 Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України Кримінального Кодексу України".

Міліція порушила кримінальну справу за фактом наруги над державними символами України, встановленими на Говерлі.

Як повідомили в центрі суспільних зв"язків Управління МВС України в Івано-Франківській області, за наслідками проведеної працівниками УМВС спільно з Управлінням СБУ і прокуратурою області перевірки, а також за результатами огляду місця події, слідчий підрозділ УМВС порушив кримінальну справу за фактом "грубого порушення громадського порядку, яке супроводжувалося зухвалою неповагою до суспільства".


За матеріалами УНИАН

Зараз ви читаєте новину «ВО "Свобода": Українській державі плюнули в обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі