субота, 31 липня 2021 10:53

"Влаштували ефектне кіно": захисники Чауса не знають, де він знаходиться

"Влаштували ефектне кіно": захисники Чауса не знають, де він знаходиться
До екссудді Миколи Чаусу не пускають адвокатів. Фото: УНІАН

Захисники колишнього судді Миколи Чауса досі не мали змоги з ним зустрітися. Правоохоронці не повідомляють, в якому саме відомстві він перебуває.

Про це розповів захисник Олександр Вишневий Українській правді.

"Захисників до Чауса активно не допускають. Роблять усе, щоб виключити будь-які контакти з ним. СБУ не підтвердило, що Чаус у них. НАБУ влаштували ефектне кіно, але також не підтвердили, що затримали Чауса як і те, що вони його взагалі бачили", - сказав Вишневий.

"Думаю, на Чауса впливатимуть, щоб він відмовився від залучених дружиною захисників. Це може бути пов'язано з специфікою цієї справи", - додав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ не пустила адвоката до Чауса

Колишнього суддю Миколу Чауса, якого викрали в Молдові, знайшли у Вінницькій області. Про виявлення колишнього судді повідомив житель села Мазурівка. Сам Чаус розповів, що його викрали невідомі особи.

9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Чауса в отриманні 150 тис. доларів хабара за винесення вироку в інтересах підсудних. Він тримав гроші у скляній банці.

6 вересня Верховна Рада дала згоду на затримання судді і притягнення його до кримінальної відповідальності. Однак Чаус, скориставшись суддівським правовим імунітетом, залишив територію України. Його було оголошено в розшук. Пізніше Чауса затримали за екстрадиційним запитом України в Молдові.

Зараз ви читаєте новину «"Влаштували ефектне кіно": захисники Чауса не знають, де він знаходиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі