понеділок, 30 листопада 2015 16:45

Владу в Маріуполі вибрали радянські люди і робітники — Чорновіл

Владу в Маріуполі вибрали радянські люди і робітники — Чорновіл
фото: www.depo.ua

Керівництво країни зробило велику помилку — не проконтролювало процес 25 жовтня, коли мали відбутися місцеві вибори у Маріуполі. Через це люди олігарха Ріната Ахметова розіграли карту: вам не дають проголосувати. Мобілізували незадоволених. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"Тому в неділю в Маріуполі голосувати пішли радянські люди і робітники. Вони зробили вибори. Там досі зберігається радянська залежність працівників і керівництва. Яким Маріуполь був у 1980-х роках, фактично таким і залишився. Є десятки тисяч проросійсько налаштованих людей. Які ненавидять Україну і готові проти неї воювати. Є меншість - прогресивні проукраїнські мешканці. Всі інші вважають себе радянськими людьми. Директор їм дає зарплату і пояснює: якщо не підтримаємо якогось кандидата, то втратимо роботу, закриють підприємство. Люди в це вірять. Для них слово директора чи власника є визначальним під час голосування", - наголосив політик.

На його думку, в цілому місто й досі живе в системі координат Радянського Союзу.

"У місті є два найбільших підприємства. Їх контролює Ахметов — "Метінвест" і меткомбінат Ілліча. Тому й проголосували за його ставленика Вадима Бойченка. До "Опозиційного блоку" не було сентиментів, але він набрав більшість. Тут спрацював комплекс підприємства — голосували за людей у списку, які є їхніми представниками", - додав Чорновіл.

За його словами, холдинг Ахметова сьогодні повністю контролює Маріуполь.

"Олігарх розуміє, що в ДНР і ЛНР йому немає що робити, тому й закріпляється в Маріуполі. Відпрацьовуватиме там економічні потуги. В сепарський регіон його не перетворять. Маріуполь перебуває в межах військово-цивільної адміністрації Донеччини. Якщо ворухнеться, будуть прийняті швидкі рішення. Охолодять гарячі голови", - сказав екс-нардеп.

Нагадаємо, вчора відбулися місцеві вибори в Маріуполі та Красноармійську на Донеччині. За даними екзит-полу, в Маріупольській міськраді більшість матиме "Опозиційний блок" - 66,5%. Серед претендентів на посаду мера лідирує Вадим Бойченко — 72,6%. Він є директором з персоналу на Маріупольському меткомбінаті імені Ілліча, який контролює олігарх Рінат Ахметов.

Зараз ви читаєте новину «Владу в Маріуполі вибрали радянські люди і робітники — Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі