пʼятниця, 03 квітня 2020 09:56

Владислав Криклій не справляється з кризою і може позбутися посади - експерти

Владислав Криклій не справляється з кризою і може позбутися посади - експерти
Експерти вважають, що міністр інфраструктури Владислав Криклій не впорався з евакуацією українських громадян з-за кордону і це може коштувати йому посади

Міністр інфраструктури Владислав Криклій не впорався з евакуацією українських громадян з-за кордону і не здатний працювати в умовах кризи.

Про це пише журналіст Володимир Сонюк в статті "Безпорадність Мінінфраструктури як норма в умовах кризи" на Цензор.Нет.

Опитані ним експерти вважають, що це може коштувати міністру посади.

"Для Криклія все було прекрасно, поки рейтинг президента був високий і довіра до нього проектувалося на уряд. А варто було виникнути кризі, як система почала давати збій. При цьому, що найприкріше, це почалося тоді, коли від усіх міністерств і відомств всі чекали якщо не дива, то хоча б елементарної логіки дій. Все, що потрібно було зробити Криклію, - хоча б організувати процес повернення українців додому з-за кордону. Але те, як це було зроблено, говорить про те, що і в Мінінфраструктури, як і в МОЗі, великі проблеми з компетенцією керівника", - пише журналіст.

Політолог Олексій Голобуцький відзначає, що Криклій відчував себе відносно спокійно в уряді Олексія Гончарука, хоча не демонстрував якихось проривних результатів, все найскладніше було зроблено до нього.

"Не розвалив те, що є, - вже добре. Хоча у Зеленського були до нього питання, зокрема, щодо закупівель вітчизняних вагонів. Залишившись в уряді Шмигаля, Криклій як би отримав індульгенцію на те, що його не чіпатимуть ще якийсь час. Але тут почалася пандемія, і треба діяти рішуче і швидко. Перша ж кризова ситуація показала, що Криклій не може впоратися навіть з елементарними завданнями, такими, скажімо, як комунікація з МЗС, митницею і, власне, з громадянами", - сказав політолог.

Голобуцький також зазначив, що цей та інші випадки не пройдуть для Криклія безслідно: "Досвід показує, що Зеленський готовий міняти будь-якого міністра в будь-якій ситуації, якщо його дії негативно проектуються на самого президента".

Борис Кушнірук, голова експертної ради Українського аналітичного центру, також вважає, що, якщо президент України закликає українців повернутися додому з-за кордону як можна швидше, то в умовах закриття кордонів це буде зробити нелегко, а, значить, потрібно було терміново розробити дієвий план евакуації.

"Останні події показали, що держава в особі того ж Мінінфраструктури, як і раніше МОЗ, не здатна приймати рішення і діяти в нестандартних умовах. Безумовно, Криклій не є самостійною фігурою і не він приймає рішення про виділення грошей з бюджету на евакуацію наших громадян і їх подальше розміщення в готелях на карантин. Але в його силах було підняти ці важливі питання", - сказав експерт.

На думку Кушнірука, все говорить про те, що наша інфраструктура в будь-який інший кризової ситуації також буде паралізована.

Зараз ви читаєте новину «Владислав Криклій не справляється з кризою і може позбутися посади - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі