неділя, 18 серпня 2013 00:32

Владі Януковича радять у стосунках з Росією відмовитись від позиції слабшого партнера

Владі Януковича радять у стосунках з Росією відмовитись від позиції слабшого партнера
Олександр Палій. Фото: ipress.ua

Нинішня політика позаблоковості, яку підтримує чинна влада в Україні, не здатна гарантувати захищеність інтересів країни, особливо у конфліктних ситуаціях із Росією.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив політолог, кандидат політичних наук Олександр Палій

Зокрема, коментуючи торговельну війну Росії проти України, напад російських прикордонників на українських рибалок в Азовському морі, Палій підкреслив, що якщо Україна стане сильнішою, то всі ці проблеми нівелюються.

"Треба розуміти, що ця політика позаблоковості, яку влада абсолютно необачно і безвідповідально проголосила, доводить свою повну нездатність гарантувати інтереси країни. Тому від неї терміново слід відмовлятися", - переконаний експерт.

За його словами, якщо ми хочемо нормальних стосунків з Росією, варто подивитися на досвід західних країн: Італії, Франції, Німеччини, які є членами НАТО та Європейського Союзу.

"Вони мають прекрасні відносини з РФ, тому що вони сильні. Тільки-но українська влада на якомусь етапі повністю провалила цей напрямок, підрізала крила власній зовнішній політиці, відмовилася від Євроатлантичної інтеграції, то відразу Україна опинилася на позиції слабшого партнера. Це терміново треба виправляти", - заявив Палій.

Зараз ви читаєте новину «Владі Януковича радять у стосунках з Росією відмовитись від позиції слабшого партнера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі