пʼятниця, 01 жовтня 2010 14:41

Влада здійснила державний переворот - "бютівець"

Влада здійснила державний переворот - "бютівець"

Заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв впевнений, що в Україні відбувся державний переворот.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Переконаний, що президентом і коаліцією рішення Конституційного суду буде визнано. Бо воно готувалося у Адміністрації президента і ухвалювалось Януковичем. Якщо воно вступає в дію, як задумали автори, то країна опиняється напередодні дострокових президентських і парламентських виборів. Бо виходить, що в Україні немає жодного легітимного органу, який би опирався на Конституцію 1996 року. У єнакіївського голови Конституційного суду Головіна під час оголошення цього рішення трусилися руки", - наголосив "бютівець".

За його словами, владі не потрібні дострокові парламентські і президентські вибори.

"Після катастрофічного падіння рейтингу вони будуть далі чіплятися за владу у будь-який спосіб. Мене найменше хвилює, чи призведе це рішення до конфліктів усередині Партії регіонів - в цій банці павуків. Важливо, що це означає для країни, людей та іміджу Україні на світовій арені. Це рішення приймалося під час міжнародного форуму в Ялті, напередодні сесії ПАРЄ, яка буде слухати українське питання і стан демократії в нашій державі. Влада зробила виклик демократичним інституціям не лише всередині України, але й світової спільноти", - зауважив Соболєв.

Депутат вважає, що реакція на рішення КСУ буде тест для європейських країн.

"Для того, щоб визначити, що це за рішення, достатньо відкрити і стару, і нову редакцію Конституції. Зокрема 13 розділ, де чітко записано, що будь-які зміни до Основного Закону вносяться не Конституційним судом, а парламентом України. Інших способів змінити Конституцію не існує", - додав він.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав неконституційним закон N2222 про внесення змін до Конституції України.

Зараз ви читаєте новину «Влада здійснила державний переворот - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі