четвер, 13 грудня 2012 18:02

Влада зараз не здатна на розумні рішення - політолог

Влада зараз не здатна на розумні рішення - політолог
Олександр Палій розповів, що зараз має робити ВР. Фото: obozrevatel.com

Головне питання не в продуктивності парламенту, а в тому, щоби його рішення були розумними.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій, коментуючи перші дні роботи Верхвоної Ради VII скликання.

Відповідаючи на запитання, чи буде дієздатним парламент і чи протримається до завершення своєї каденції, він наголосив, головне — це не так сама дієздатність, як продукування ним саме розумних та потрібних рішень.

"Якщо це питання розглядати з точки зору того, що треба просто зібрати картки і проголосувати так, як голосували у минулому парламенті, "тушками", то він (парламент) цілком буде працездатним. Крім того, якщо зараз забрати карточки у комуністів і самовисуванців — то цього буде досить, щоби штампувати рішення", - переконаний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" не зрозуміли, що "в Раду прийшли націоналісти, які хочуть жити по закону" - "свободівець"

Водночас, Палій підкреслив, що головне, аби ці рішення були продуктивними і правильними.

"Справа ж не в тому, що він, парламент, не може штампувати рішення, а справа в тому, що він не може штампувати розумні рішення. Тобто, саме влада не може штампувати розумні рішення, бо вона на них не здатна", — наголосив він.

Палій додав: "Щоби штампувати розумні рішення, необхідна антикорупційна боротьба, необхідне руйнування схем крадіжки державних коштів, руйнування корупційних схем, залатування найбільших дірок, які існують у законодавстві. На таку роботу нинішня влада явно не здатна. Вона абсолютно на інше налаштована".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщині", "УДАРу" та "Свободі" порадили припинити парламентське шоу

Зазначимо, вчора розпочала свою роботу Верховна Рада 7 скликання. Присягу народних депутатів склали 444 нардепи.Зранку опозиціонери виштовхали із сесійної зали двох депутатів. Згодом "свободівці" спиляли металеву огорожу і вибили двері. Ввечері сталася бійка між опозицією та Партією регіонів.

Сьогодні ситуація в ВР також напружено - опозиція регулярно блокувала трибуну, час від часу між парламентарями виникали сутички.

Зараз ви читаєте новину «Влада зараз не здатна на розумні рішення - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі