понеділок, 13 листопада 2017 09:47

Влада відставкою Рибалки відмовилася від реформування банківського сектору – експерт

Влада відставкою Рибалки відмовилася від реформування банківського сектору – експерт
Політолог Володимир Цибулько вважає, що причини звільнення Сергія Рибалки з посади – його професійна діяльність. Фото: Агрополіт

Минулого тижня депутати Верховної Ради відкликали Сергія Рибалку з посади Голови комітету з фінансів та банківської діяльності.

Про причини та наслідки такого рішення видання From-ua запитало політолога Володимира Цибулька.

"Очевидно, що причини звільнення Сергія Рибалки з посади – його професійна діяльність, і причому не провали в роботі, а скоріше успіхи" - вважає експерт. "По всіх рейтингах активності роботи фінансовий комітет постійно тримався серед лідерів. Голова комітету нормально налагодив роботу, розробляв стратегічні документи, мав напрацювання по всіх основних напрямках роботи комітету. Навіть у таких делікатних справах як валютні позичальники чи вкладники банку "Михайлівський" комітет і його голова знаходили певні компромісні рішення, які підтримувала Верховна Рада. А самого Рибалку періодично обговорювали серед кандидатур на посаду Голови Нацбанку, після звільнення посади Гонтарєвою.

Проте, мабуть ініціативи Рибалки комусь не сподобалися, включилися механізми, і він втратив посаду. Значить, в секторі з'являться якісь інші зміни, інші реформи, може не такі прозорі, а стандарти фінансового сектору можуть віддалятися від західних.

Симптоматично, що Рибалку відправили у відставку в день приїзду до Києва чергової місії Міжнародного валютного фонду. Головне завдання місії – вивчення проекту держбюджету, проте МВФ класично завжди багато уваги приділяє фінансовому регулюванню. Відомо, що Рибалка систематично зустрічався з МВФ в Києві та Вашингтоні, і звичайно ж його відставка негативно позначиться на переговорах України з цією організацією" – сказав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Влада відставкою Рибалки відмовилася від реформування банківського сектору – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі