середа, 15 вересня 2010 14:49

Влада підтасує результати референдуму по виборах?

Влада підтасує результати референдуму по виборах?

Народний депутат із фракції БЮТ Андрій Сенченко не підтримує ідею "регіонала" Олександра Єфремова про подовження повноважень Верховної Ради до 2015 року. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це чергова дурня та маячня. Я дивуюсь, чому Єфремов не запропонував іще один рецепт: взагалі відмітити вибори, щоб люди не ходили кожного разу на виборчі дільниці. Таке подовження повноважень Верховної Ради називається узурпацією влади. Вони хочуть втягти ласих на такі політичні хабарі парламентарів в ідею цього референдуму, щоб поставити там інші питання, які їх цікавлять. Мова йде про монополізацію влади в країні Януковичем", - зауважив депутат.

За словами Сенченка, влада може підтасувати результати референдуму з питання проведення одночасних виборів парламенту та президента. "Хіба в цьому можуть бути сумніви? У нас на очах будуть заповнювати протокол, який не відповідає результатам волевиявлення громадян. Ви підете оскаржувати це в суді. Але це марно. Влада навіть не задумується над тим, щоб дотримуватись законів. Їм це не потрібно. Тому вони і не збираються цього робити. Відповідно, не буде ніякого правосуддя", - зазначив він.

"Бютівець" наголосив, що такі заяви робляться для того, щоб зрозуміти скільки депутатів підтримає цю ідею. "Бо не всі вони мають шанс переобратися у 2012 році на законних парламентських виборах. "Регіонали" бояться того, що наберуть менше відсотків. Їм не потрібні вибори. Для них це тягар. Навіщо витрачати на це гроші, якщо їх можна поховати по кишеням?!", - додав парламентар.

Нагадаємо, глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов виступає за проведення виборів президента і парламенту в один рік. За його словами, для реалізації такої ініціативи необхідно провести референдум про продовження повноважень Ради.

Зараз ви читаєте новину «Влада підтасує результати референдуму по виборах?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі