пʼятниця, 12 жовтня 2012 12:30

Влада нічого не робить, щоб протистояти інформаційним спецопераціям з-за кордону – експерт

Влада нічого не робить, щоб протистояти інформаційним спецопераціям з-за кордону – експерт
На думку медіафахівця, позиція держави є ключовою в таких питаннях, як інформаційні операції. Фото: wartime.org.ua

Жодна влада в Україні не була серйозним гравцем у жоден період часу на інформаційному полі, протистоячи веденню інформаційної війни.

Про це заявила на прес-конференції Діана Дуцик, головний редактор сайту MediaSapiens, заступниця директора Могилянської школи журналістики.

"Ні держава, ні політики не мають права перекладати свої функції на журналістів, – говорить вона. – Позиція держави, а не журналістів є ключовою в таких питаннях, як інформаційні операції. Не журналісти ведуть інформаційні війни. У силу різних обставин, у силу якогось незнання або певної освіти журналіст може стати частиною цих маніпуляцій або спецоперацій, які здійснюють інші держави. Але Україна як держава нічого не робить для того, щоби протистояти цим інформаційним спецопераціям. І цього не робила жодна влада, яка б вона не була хороша чи погана".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна ледь-ледь дихає, протидіючи інформаційним війнам проти себе" – Скіпальський

Медіафахівець навела "дуже яскравий конкретний приклад".

"Пінчук, прес-конференція, представляється фільм "Назви моє ім'я", до якого був причетний сам Спілберг і т. д. Усім відомо, що цей фільм знятий про Голокост. Встає журналіст і питає Пінчука на прес-конференції: "А чи не хочете ви зняти схожий фільм про Голодомор?". А Пінчук відповідає йому: "А чому на себе не візьме таке зобов'язання хтось із українських олігархів...". Думаю, тут коментарі зайві", – зауважила Діана Дуцик.

Зараз ви читаєте новину «Влада нічого не робить, щоб протистояти інформаційним спецопераціям з-за кордону – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі