понеділок, 23 серпня 2010 12:50

Влада не здатна покращити імідж України в світі - експерт

Влада не здатна покращити імідж України в світі - експерт

Негативний імідж України у світі призводить до того, що вона випадає із цивілізованого кола держав. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Це відбувається тому, що виринають ті проблеми, які, здавалося, були залагоджені в Україні – питання демократії, проведення нормальних виборів, переслідування ЗМІ. Коли в державі все гаразд, з нею говорять про стратегічні проекти, перспективу, співпрацю в міжнародній сфері. Але коли її керівництво виступає в ролі інваліда, тобто не може забезпечити цивілізовані норми на своїй території, з ним починають говорити про свободу слова і демократію", - зазначив він.

Експерт пояснив, що для виправлення сприйняття України в світі їй потрібно змінюватись по суті. "Імідж Китаю у світі змінився за рахунок того, що його керівництво продемонструвало свою компетентність в управлінні країною. Серйозну боротьбу з корупцією, відповідальну політику на міжнародній арені, підтримку інвестиційної сфери. Всі ці речі значно краще впливають на імідж, ніж якісь програми по піару закордоном тих чи інших політиків. Хоча українська влада на такі зміни не здатна. У нас в уряді є не більше двох-трьох людей, які здатні на реформи. Всі решта думають лише про освоєння чергових фінансових потоків", - зауважив Палій.

Нагадаємо, колишній посол України в США Юрій Щербак заявив, що в світі розповсюджується негативна інформація про Україну. "Той, хто займається PR України від правлячої групи, повинен за голову схопитися і бути дуже стурбованим. Йде скрізь системна надзвичайно негативна інформація про Україну", - відзначив він.

Зараз ви читаєте новину «Влада не здатна покращити імідж України в світі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі