пʼятниця, 11 квітня 2014 11:03

Влада не скасовуватиме закон про двомовність - Яценюк

Влада не скасовуватиме закон про двомовність - Яценюк
Фото: www.belvpo.com

Влада не буде скасовувати закон про основи державної мовної політики, прийнятий парламентом 3 липня 2012 року.

Про це повідомив прем'єр -міністр України Арсеній Яценюк на зустрічі з адміністративно-господарським активом Донецької області в п'ятницю.

"Закон "Колесніченка-Ківалова "ніхто скасовувати не буде", - сказав він.

"Це закон, який представляє інтереси російськомовного населення України. Український уряд незмінний у своїй політиці щодо мовного питання", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, що Верховна Рада України 23 лютого 2014 визнала таким, що втратив силу закон про основи державної мовної політики від 3 липня 2012 року. Цей закон передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Скасування даного закону викликала обурення громадськості в деяких регіонах України.

3 березня 2014 виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов заявив, що не підписуватиме рішення Верховної Ради України, яким було скасовано прийнятий закон про основи державної мовної політики від 3 липня 2012 року.

Парламент створив тимчасову спеціальну комісію з підготовки проекту закону України про розвиток і застосування мов в Україні 4 березня 2014 .

Зараз ви читаєте новину «Влада не скасовуватиме закон про двомовність - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі