вівторок, 19 травня 2020 14:18

Влада дає Януковичу можливість виправдатися - політолог

Влада дає Януковичу можливість виправдатися - політолог
Суди слідують трендам реваншу в політиці - Клименку скасували арешт. Фото: Дзеркало Тижня

Відбувається політичне переосмислення подій Революції гідності. Намагаються нейтралізувати негативний імідж представників влади Януковича, щоб і в нього самого з'явилася можливість виправдатися, вважає директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран.

Вищий антикорупційний суд скасував рішення про заочний арешт колишнього міністра доходів і зборів. За інформацією Радіо Свобода, йдеться про Олександра Клименка, колишнього урядовця часів Миколи Азарова. Був міністром з 2012 по 2014 рік. Після Революції гідності втік до Росії.

"Не здивуюсь, якщо незабаром Клименко спробує приїхати до України. Усі прибічники Януковича заявляють, що вони невинуваті і рано чи пізно повернуться. Але це лише один з епізодів втілення політики реваншу. Справа не в персоналіях, а в намаганні переосмислити події Революції гідності. Спостерігаємо неможливе за попередньої влади - видачу важливих свідків і злочинців Росії та кримінальні провадження проти учасників Революції", - пояснює Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтеграція до ЄС і НАТО: команда Зеленського починає нагадувати Януковича

Інформація про те, що колишній міністр в урядах Януковича і Азарова та голова Антимонопольного комітету за президентства Януковича Віталій Цушко претендує на посаду заступника міністра фінансів, викликала реакцію соціальних мереж.

Зараз ви читаєте новину «Влада дає Януковичу можливість виправдатися - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі