понеділок, 20 лютого 2023 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Візит Байдена – це повідомлення для Путіна: що привіз лідер США

Візит Байдена – це повідомлення для Путіна: що привіз лідер США
Це не просто підтримка на словах. Вона цілком матеріальна, говорить Валерій Гончарук. Фото: Facebook

Візит президента США Джо Байдена до Києва – це прояв підтримки народу України та влади. Лідер Штатів вже оголосив про фінансову підтримку та поставки зброї. Однак крім цього своїм візитом Байден дав сигнал Кремлю. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Валерій Гончарук.

"Байден приїхав на роковини повномасштабного вторгнення Росії. Президент США таким чином вирішив підтримати український народ, президента, уряд. Переважна більшість лідерів європейських держав були у Києві – і Шольц, і Макрон. Байден так само, попри те, що робить небагато візитів, приїхав. Американський президент дуже любить символічні речі. Треба чекати заяв – бо ми багато що почуємо", – говорить Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба вигнати з Криму всіх, хто приїхав туди після 2014 року" – Сергій Мокренюк

Байден вже оголосив пакет додаткової допомоги для України, пояснює політолог.

"Допомога буде нам надаватися – зокрема і фінансова. Нам потрібна підтримка державного бюджету. У технічній царині так само – продовжуються бомбардування, у нас є серйозні проблеми з енергетикою через це. Тому критично важлива зброя, яка може захистити від цього. Це не просто підтримка на словах. Вона цілком матеріальна. А візит Байдена у Київ – це ще досить потужний меседж Путіну. Так йому дають зрозуміти, що всі плани Кремля нездійсненні. Бо Україна матиме надійну підтримку", – каже Гончарук.

У понеділок, 20 лютого, президент США Джо Байден приїхав до Києва. Це перший офіційний візит Байдена в Україну за час його президентства. Президент США навідався до Києва до роковин повномасштабного нападу Росії. Востаннє президент США відвідував Україну 2008-го – це був візит Джорджа Буша-молодшого. Представники української та американської влади приїзд Байдена не анонсували. З міркувань безпеки.

Байден анонсував, що Україна отримає новий пакет військової допомоги на $500 млн. Також оголосив про чергову поставку критично важливого обладнання – включаючи артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження. За словами Байдана, цього тижня США оголосять про додаткові санкції проти еліт і компаній Росії.

Зараз ви читаєте новину «Візит Байдена – це повідомлення для Путіна: що привіз лідер США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі