четвер, 13 березня 2014 15:54

Вивести гроші з України Курченку допоміг його топ-менеджер, банкір Тимонькін

Вивести гроші з України Курченку допоміг його топ-менеджер, банкір Тимонькін

Щонайменше 2 млрд. грн. з держбюджету за лічені дні розчинилися в структурах Сергія Курченка і були виведені через банк з італійським корінням. Експерти переконані, що цю схему допоміг втілити банкір Борис Тимонькін

Про це пише інтернет-видання СЛЕД.net.ua, повідомляє Еспресо.TV.

Виводити гроші "Сім'ї" за кордон структури Курченка почали ще місяці чотири тому. Структури молодого олігарха перестали виконувати свої фінансові зобов'язання, внаслідок чого на межі краху опинився ФК "Металіст", а " Брокбізнесбанк" фактично збанкрутував.

На вирішення проблем "Брокбізнесбанк" вже у 2014 році отримав від Нацбанку рефінансування в розмірі 2 млрд грн. І за інформацією джерел у банку, левова частка цих грошей за допомогою банку "Реал" (який також контролювався Курченком) попросту конвертували в $250 млн і вивели шляхом надання кредитів підставним фірмам.

Зокрема, британські журналісти виявили документи, згідно з якими кредит отримала, зокрема, фірма "Віртус ХХІ", у якої немає ані офісу, ані працівників. Однак за надання кредиту проголосувало керівництво банку, у тому числі й заступник голови наглядової ради ВЕТЕК Борис Тимонькін.

Між іншим, ще в середині лютого Тимонькіна застали в Парижі. "Я не можу коментувати те, що зараз відбувається з компанією ВЕТЕК. Я два тижні тому відлетів до Франції " , - сказав Тимонькін по телефону агентству ІТАР -ТАСС. З тих пір інформації про нього немає.

Варто нагадати, що раніше Тимонькін багато років очолював "Укрсоцбанк", який нещодавно увійшов до італійської групи UniCredit. У ЗМІ згадували, що в Unicredit за кордоном є рахунки колишнього прем'єр- міністра Миколи Азарова і ряду чиновників з Адміністрації Віктора Януковича.

Представники "Сім'ї" не перший рік використовують банки з групи Unicredit для ведення справ на Заході. Очевидно, що пан Тимонькін допомагав їм у цьому, обіймаючи керівні посади в українській філії фінансової корпорації. І невипадково гроші колишніх можновладців з України відразу перекочовували на рахунки Unicredit в Австрії. Справа в тому, що Unicredit bank в Австрії очолює Джанні Франко Папа - колишній керівник, наставник і досі друг Бориса Тимонькіна.

Зараз ви читаєте новину «Вивести гроші з України Курченку допоміг його топ-менеджер, банкір Тимонькін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі