понеділок, 01 грудня 2008 14:55

Вітренко стала прем"єром в "опозиційному Кабміні"

Вітренко стала прем"єром в "опозиційному Кабміні"
Прогресивна соціалістична партія України, партія "Київська Русь" і Партія відродження українського села створили альтернативний "опозиційний Кабінет Міністрів" на чолі з лідером ПСПУ Наталією Вітренко.

Про це на прес-конференції повідомила сама Вітренко.

Зокрема, вона обійняла посаду прем"єр-міністра, лідер "Київської Русі" Павло Баулін - посаду міністра закордонних справ, лідер Партії відродження українського села Олександр Єрохін - посаду міністра аграрної політики, голова всеукраїнської профспілкової організації "Конфедерація трудящих" Володимир Марченко - посаду міністра праці й соціальної політики.

У цілому, в "уряді" зайнято 16 посад.

Вітренко розраховує на те, що представники інших лівих партій також увійдуть до складу новоствореного "уряду" і зможуть внести цінний вклад у його діяльність.

Крім того, новоствореним "урядом" запропонована низка заходів щодо розвитку України й виходу її з економічної кризи.

Зокрема, пропонується вихід України з Міжнародного валютного фонду й Світової організації торгівлі, входження в Єдиний економічний простір і в його рамках - відмова від долара в міждержавних розрахунках і перехід на нову валюту ЄЕП, а також створення системи колективної безпеки ЄЕП.

В економічній і соціальній сферах запропоновано введення безкоштовного харчування для сімей, чий сукупний дохід нижче сукупного прожиткового мінімуму, заборона на виробництво й продаж продуктів, які містять генетично модифіковані організми, пріоритетний розвиток вугільної галузі й масштабне впровадження геліоаеробаричних теплоелектростанцій.

Вітренко підкреслила, що світова фінансова криза й криза в Україні є наслідком порочності ліберальної системи економічного розвитку, про що неодноразово попереджала й сама Вітренко, і класики марксизму.

"11 жовтня 1995 року з такою альтернативою, із програмою недопущення економічної катастрофи я виступала із трибуни парламенту... Криза вибухнула, як ми й попереджали, а до нас 150 років тому про це попереджав Карл Маркс", - сказала вона.

Вітренко підкреслила, що тільки відмова від ліберальних реформ може врятувати Україну в нинішніх складних умовах.

Партія регіонів створила "опозиційний Кабмін" після формування Кабінету Міністрів на чолі із прем"єром Юлією Тимошенко.

"Опозиційний Кабінет Міністрів" веде моніторинг рішень уряду, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко стала прем"єром в "опозиційному Кабміні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі