середа, 11 червня 2008 07:58

Вітренко: "Будь-які претензії Росії на Крим призведуть до війни"

Вітренко: "Будь-які претензії Росії на Крим призведуть до війни"
Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко вважає, що у разі розриву Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією і Україною загостриться проблема приналежності Криму.

Про це Вітренко заявила сьогодні в Сімферополі.

"Якщо договір не буде продовжений – загострюється проблема Криму", - сказала лідер прогресивних соціалістів.

Вітренко заявила, що в 1954 році питання Криму було вирішене "в умовах братання і повної довіри", при цьому, за словами лідера ПСПУ, порушуючи "діючу у той час Конституцію 1937 року".

"Але якщо (зараз) братання немає і довіри немає, то проблема Криму загострюється, - сказала лідер ПСПУ. - Якщо проблема Криму загостриться, ... будь-які претензії Росії на Крим призведуть до війни".

Вітренко при цьому відзначила, що "до цієї війни готуються власті України". "Я це стверджую", - підкреслила вона.

Вітренко припустила, що як тільки кримське питання "постане в такій площині", українські власті звернуться до керівництва НАТО з проханням прийняти Україну "на ексклюзивних умовах" до Альянсу.

"А будь-який крок Росії проти України розцінюватиметься як загроза безпеці, тоді включається у відсіч вся система НАТО", - сказала Вітренко. Вона закликала політиків "не допустити такої трагедії".

Разом з тим, лідер ПСПУ заявила, що продовження Великого російсько-українського договору на існуючих на даний час умовах не прийнятно для РФ.

"Якщо Росія продовжить договір за цих умов, ... тоді в грудні - ПДЧ (План дій щодо членства в НАТО), в найближчі після грудня місяці - Україна в НАТО, полігони натовські в Криму, видворення Чорноморського флоту РФ і витравлення російської мови зі всієї території України", - сказала глава ПСПУ.

Як повідомлялося, Держдума РФ прийняла звернення до Президента Росії Дмитра Медведєв і прем`єра Володимира Путіна, в якому депутати пропонують РФ вийти з Договору про дружбу з Україною у випадку, якщо вона продовжить так форсовано прагнути до вступу в НАТО, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко: "Будь-які претензії Росії на Крим призведуть до війни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі