понеділок, 24 березня 2008 18:20

Віталій Кличко має намір висуватися в мери Києва

Віталій Кличко має намір висуватися в мери Києва
Боксер-суперважкоатлет, депутат Київської міськради Віталій Кличко має намір найближчим часом реєструватися кандидати в мери української столиці за підтримки демократичних сил.

"Враховуючи дані соціологічних досліджень, за якими тільки я можу протистояти Черновецькому, я чекатиму підтримки своєї кандидатури демократичними силами", - заявив Кличко в понеділок в ході круглого столу "Якими бути достроковим виборам в Києві".

Дострокові вибори мера Києва і депутатів міськради пройдуть 25 травня. Рішення про їх проведення ухвалив 18 березня парламент за подачі уряду, що звинувачує нинішнього мера Черновецького і міську владу в корупції. Висунення кандидатів в градоначальники почнеться 26 березня і завершиться 15 квітня.

За даними опитування, проведеного Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, за кандидатуру Кличка на виборах готові проголосувати 25,2% киян, його найближчий конкурент, нинішній градоначальник Черновецький користується підтримкою 24,9% виборців. Колишній мер Києва Олександр Омельченко, який зараз є депутатом пропрезидентської "Нашої України, - Народної самооборони", згідно з опитуванням, має в своєму розпорядженні підтримку 10% жителів української столиці, за віце-прем"єра Олександра Турчинова, який вважається одним з найближчих соратників Юлії Тимошенко, готові проголосувати 6%, за міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який обіцяв киянам перевибори ще в минулому році, - 5,4% киян.

Блок Юлії Тимошенко, який користується найбільшою популярністю в столиці і який ініціював дострокові вибори мера, поки не визначився з кандидатом. Експерти припускають, що таким кандидатом може стати Турчинов, не виключаючи, проте, і інших кандидатів.

За даними Центру Разумкова, якщо в політичну боротьбу вступлять інші претенденти - наприклад депутат від НУНС Микола Катеринчук і представник Партії регіонів Василь Горбаль, то шанси Кличка різко впадуть - за нього проголосують 22,8% виборців при тому, що рівень підтримки Черновецького не зміниться, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко має намір висуватися в мери Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі