пʼятниця, 11 червня 2021 18:09

Виштовхнули Притулу, коаліція зі "слугами": нардеп розповів про розкол у "Голосі"

Виштовхнули Притулу, коаліція зі "слугами": нардеп розповів про розкол у "Голосі"
Кіра Рудик готується до "потьомкінського" з'їзду, каже Ярослав Юрчишин. Фото: @GolosZmin

У партії "Голос" відбувається узурпація, керівництво може піти на коаліцію зі "Слугою народу". Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від "Голос" Ярослав Юрчишин.

"Усувають тих, хто незгідний з позицією керівництва. Це узурпація і зловживання владою. За останні кілька місяців посад позбулися без будь-яких серйозних пояснень голови Дніпропетровської обласної, Херсонської, Чернівецької організацій.

Як наслідок - члени партії почали виходити цілими осередками", - каже депутат.

Теперішнє керівництво "Голосу" створює "пусті" осередки, розповів Юрчишин.

"Коли крім голови нікого немає. У Миколаївському, Луганському обласних осередках керівниками призначають депутатів Київської міської ради. Кіра Рудик готується до "потьомкінського" з'їзду, де всі, хто голосуватимуть, будуть пов'язані з нею", - говорить нардеп.

У партії заяву про вихід волонтера Сергія Притули оцінюють по-різному.

"Ті, хто орієнтуються на Кіру Рудик, намагаються це подати, як боротьба за владу. А ті, хто реально розуміють, що партія - це про участь у виборах, отримання влади, не розуміють, як керівництво дійшло до того, щоб виштовхнути людину, яка на даний момент має більший рейтинг, ніж партія.

Частина людей, які зараз виходять з "Голосу" імовірно орієнтуються спільно з Сергієм робити новий політичний проєкт", - каже Юрчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим Притула не вгодив "Голосу" – оцінка політолога

Голова фракції Ярослав Железняк системно ігнорує листи про збори фракції, щоб "відверто поговорити, як діяти далі", також розповів парламентарій.

Офіційної інформації про з'їзд партії немає. Але депутат не виключає, що якщо події розвиваються так як зараз, то на з'їзді розглядатимуть коаліцію зі "Слугою народу".

"Фракція звісно не вступить персонально, але саме явище цілком імовірне".

"Голос" йшов на вибори з позицією розвитку демократії, звітності. У партії штучно створюють умови, що лише голова партії і ті, хто лояльний до неї, мають право на позицію, а хто ні - до побачення. Ну то це не партія", - сказав Юрчишин.

7 червня Сергій Притула залишив "Голос".

Депутатка Соломія Бобровська заявила, що 10 народних депутатів з фракції вирішуватимуть щодо подальшого перебування в партії. Фракція нараховує 20 депутатів.

На позачергових парламентських виборах 2019 року список партії очолював Святослав Вакарчук. Торік у червні він склав мандат.

У березні 2020-го партію очолила Кіра Рудик.

Зараз ви читаєте новину «Виштовхнули Притулу, коаліція зі "слугами": нардеп розповів про розкол у "Голосі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі