середа, 13 квітня 2011 16:02

Вишиванюк пообіцяв не будувати радіоактивні заводи на Прикарпатті

Вишиванюк пообіцяв не будувати радіоактивні заводи на Прикарпатті

Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк виступив категорично проти того, щоб на Івано-Франківщині будували завод із переробки гексахлорбензолу. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

Михайло Вишиванюк запевнив, що допоки він перебуватиме на посаді голови ОДА, у регіоні подібного виробництва не буде.

"Гексахлорбензол переробляти у Карпатах, туристичній зоні, перлині Європи є злочином", — переконаний Михайло Вишиванюк. Він також зазначив, що навіть думати про будівництво такого заводу є злочином.

Наміри звести переробні заводи мають Калуш та Коломия.

Ідея будівництва заводу із переробки гексахлорбензолу належить міському голові Калуша Ігорю Насалику. Голова озвучив пропозицію щодо будівництва заводу, який би після переробки калуського гексахлорбензолу працював як сміттєпереробний завод.

Намір будувати подібні потужності в Коломиї висловила група інвесторів, яким тамтешня міська рада навіть виділила під будівництво землю.

За словами Михайла Вишиванюка, до Коломийської міської ради звернулася група осіб із проханням виділити 9 гектарів землі, щоб побудувати завод. Землю виділили, видали державний акт. Але інвестори із будівництвом не поспішають, шукаючи натомість партнерів, які би звели завод на їхній землі.

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про вивезених і утилізації гексахлорбензолу за межі Івано-Франківської області. Рішення було прийнято завдяки Міністерству екології та природних ресурсів України.

Планується вивезти 3285 тонн гексахлорбензолу з області. Відходи знаходяться в зоні консервації Домбровського кар'єру.

Вивезені ж за межі країни відходи планується утилізувати на одному зі спеціалізованих підприємств Великобританії. Головною метою цього рішення є ліквідація наслідків ситуацій з природою техногенного характеру, які склалися на даний момент в місті Калуш та селі Кропивник.

Кабінет Міністрів виділив 175 мільйонів гривень на вилучення, перевезення і утилізацію гексахлорбензолу та інших небезпечних відходів у цьому році .Зокрема, 115 мільйонів гривень спрямовані на утилізацію гексахлорбензолу, що на полігоні у Калуському районі.

Зараз ви читаєте новину «Вишиванюк пообіцяв не будувати радіоактивні заводи на Прикарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі