понеділок, 26 жовтня 2020 18:42

Вищий антикорупційний суд не став заочно арештовувати Януковича

Вищий антикорупційний суд не став заочно арештовувати Януковича
Януковичу не стали обирати запобіжний захід через порушення досудового розслідування. Фото: ТАСС

Колишньому президенту Віктору Януковичу Вищий антикорупційний суд України не буде обиратии запобіжний захід через порушення досудового розслідування.

Слідчий суддя не задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через порушення правил оголошення підозрюваної особи у міжнародний розшук, повідомили у пресслужбі суду.

На час подання клопотання слідчі не відновили розслідування за цією кримінальною справою, як того вимагає законодавство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стосовно Януковича розпочнуть процедуру екстрадиції

Прокурор САП клопотав про взяття Януковича під варту в разі його затримання. Його підозрюють у привласненні майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, відмиванні доходів та хабарництві. Тепер, якщо Янукович повернеться в Україну, його затримають за обвинуваченнями в інших справах.

Печерський районний суд столиці заочно заарештував на два місяці четвертого президента України Віктора Януковича в справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Вищий антикорупційний суд не став заочно арештовувати Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі