пʼятниця, 03 березня 2017 15:51

Вища рада правосуддя незаконно відсторонила суддю Ємельянова

Вища рада правосуддя незаконно відсторонила суддю Ємельянова

Вищий адміністративний суд України визнав незаконним рішення Вищої ради правосуддя про відсторонення від посади судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова.

Відповідне рішення суд виніс у четвер, 2 березня, повідомив журналістам сам Ємельянов.

12 січня 2017 року Вища рада правосуддя у відповідь на клопотання заступника генерального прокурора Юрія Столярчука прийняла рішення про тимчасове відсторонення Ємельянова від здійснення правосуддя. Термін відсторонення - 2 місяці - закінчується 12 березня 2017 року. Своє клопотання Столярчук мотивував наявністю порушених проти Ємельянова кримінальних проваджень щодо нібито незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ у судах.

Після винесення рішення Вищою радою правосуддя Артур Ємельянов оскаржив його у Вищому адмінсуді.

"Мої аргументи й аргументи моїх захисників полягали в тому, що саме кримінальне провадження - надумане, безпідставне і не ґрунтується на доказах. Ні в клопотанні Столярчука, ні в підозрі, яка так і не була мені вручена, нічого не сказано про претензії до моїх професійних якостей, немає питань до справедливості винесених мною рішень. А все обвинувачення будується на домислах і фантазіях. Ці аргументи ми привели ВАСУ. Колегія з ними погодилася", - зазначив Ємельянов.

На його думку, рішення про відсторонення його від здійснення правосуддя було політично мотивованим, а також мало на меті не дати йому взяти участь у конкурсі на посаду судді Верховного суду.

"Саме після рішення ВРП Вища кваліфкомісія суддів також обмежила мене в можливості брати участь у конкурсі. Тим самим задовольнивши бажання "активістів", робота яких проти мене заснована винятково на грошах щедрих замовників", - додав суддя Ємельянов.

Зараз ви читаєте новину «Вища рада правосуддя незаконно відсторонила суддю Ємельянова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі