середа, 14 травня 2008 10:15

Вінський за звільнення губернаторів, які ігнорують Тимошенко

Міністр транспорту й зв"язку Йосип Вінський виступає за звільнення голів обласних державних адміністрацій у разі їх неявки на засідання Кабінету Міністрів.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" 13 травня.

"Я більш радикально настроєний по цій позиції, навіть ніж прем"єр-міністр (Юлія Тимошенко)... я вважаю, що це розвал виконавчої влади в державі, і я ще давно говорив, що треба приймати рішення й звільняти всіх тих, хто порушує дисципліну", - сказав він.

Таку позицію Вінський висловив у зв"язку з почастішанням, на його думку, випадків неявки губернаторів на запрошення Кабміну на засідання уряду.

"У нас уже був один факт, коли на запрошення уряду не прибув голова Київської міської адміністрації пан (Леонід) Черновецький... потім у нас були факти, коли деякі губернатори не прибули, хоча було персональне запрошення", - зазначив він.

При цьому міністр підкреслив, що губернатори несуть таку ж відповідальність за ситуацію в країні, як і уряд.

Кабмін на черговому засіданні 14 травня має намір заслухати інформацію губернаторів Волинської, Херсонської, Черкаської, Запорізької, Львівської областей і Ради міністрів Криму про заходи щодо погашення заборгованості з зарплати й недопущення підвищення цін на споживчому ринку.

11 лютого указом N 117/2008 Президент Віктор Ющенко зобов"язав голови Ради Міністрів Криму, голів обласних, Київської й Севастопольської міських державних адміністрацій погоджувати відрядження із Президентом, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Вінський за звільнення губернаторів, які ігнорують Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі