четвер, 13 березня 2008 13:45

Вінський їздить на Мерседесі за 1 мільйон 167 тисяч гривень (ФОТО)

Міністр транспорту України Йосип Вінський створив перший корупційний скандал в уряді Юлії Тимошенко.

Тягу до красивого життя у члена уряду вичеслили журналісти Інтернет-видання Українська правда. Приховати від уваги ЗМІ не вдалося розкішний автомобіль - Мерседес S класу, на якому міністр приїжджав на засідання Кабміну.

Німецький мотор був придбаний вже за два тижні після вступу Йосипа Вінського до міністерської посади. Як розповідає Українська Правда, схема використання автомобіля вартістю більше мільйона гривень майже ідентична тій скандальній схемі, якою користувався екс-глава НАК "Нафтогаз" Олексій Івченко. Правда, у Вінського автомобіль дорожчий, хоча Юлія Тимошенко публічно пообіцяла - її міністри на дорогих автомобілях їздити не будуть.

Автомобіль Вінського коштує 1 мільйон 167 тисяч гривень. Тоді як, обмеження Кабміну на покупку авто для чиновників - 500 тисяч гривень. Окрім вібромассажера і підігріву сидінь, власник цього седана може дивитися телевізор. Розкішний Мерседес має об"єм двигуна 5,5 літра.

Сам міністр транспорту стверджує, що на автомобілях не розуміється, мовляв, якій дали, на такому і їздить. Отже журналістам довелося розповісти Вінському не тільки про вартість авто, але і про те, що придбана машина підзвітна його ж компанії. Тій самій, яка сплатила рейс екс-міністра до Парижа, за який Микола Рудьковський і під слідство потрапив, і в СІЗО відсидів.

За матеріалами: Українська правда, Цензор.нет.

Зараз ви читаєте новину «Вінський їздить на Мерседесі за 1 мільйон 167 тисяч гривень (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі