пʼятниця, 14 березня 2008 17:26

Вінський відмовився від службового Мерседеса

Міністр транспорту й зв"язку Йосип Вінський вирішив відмовитися від службового транспорту і відтепер користуватиметься власним.

Як повідомляє прес-служба Мінтрансзв"язку, це зроблено щоб уникнути "подальших спекуляцій" щодо використання ним службового автомобіля Mercedes Benz S500L 4 Matic.

"У зв"язку з публікацією в Інтернет-виданні "Українська правда" щодо використання службового автомобіля Міністром транспорту та зв"язку України прес-служба повідомляє наступне – Мінтрансзв"язку не має власного парку легкових автомобілів, а тому орендує їх у господарських суб"єктів", - сказано в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що згідно з постановою Кабінету міністрів N314, центральний апарат Мінтрансзв"язку "мати у своєму розпорядженні 17 легкових автомобілів, водночас апарат Мінтрансзв"язку орендує всього 8 автомобілів".

"Автомобіль Mercedes Benz S500L 4 Matic та інші 7 автомобілів було взято в оренду у Державного підприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень" (ДП "СМАП") на підставі п.5 ст. 2 закону України "Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти" (договір оренди N03 від 28 січня 2008 року)", - сказано в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, за роз"ясненнями тендерного комітету Мінтрансзв"язку, на період проведення процедури закупівлі послуг оренди автомобіля відповідно згаданого закону:

"У разі якщо предметом закупівлі є ... транспортні послуги... замовник на період проведення процедури закупівлі має право для поточних потреб здійснити закупівлю необхідного предмета закупівлі без застосування процедур закупівлі, передбачених цим законом, на суму коштів, яка не перевищує 10 відсотків загальної очікуваної вартості предмета закупівлі".

Таким чином, "всі процедури оренди службових автомобілів Міністерства транспорту та зв"язку були дотримані", сказала заступник міністра транспорту та зв"язку – голова тендерного комітету Мінтрансзв"язку Катерина Фоменко.

Прес-служба також зазначає, що Вінський дав доручення ще раз провести перевірку документів щодо оренди автомобілів.

"Я розумію, що це провокація політичних опонентів, мета яких – заблокувати роботу міністерства, що веде жорстку боротьбу зі зловживаннями і корупцією", - заявив Вінський.

Водночас, "щоб уникнути подальших спекуляцій на цю тему" він "прийняв рішення відмовитися від службового транспорту і відтепер користуватиметься власним", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Вінський відмовився від службового Мерседеса ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі