пʼятниця, 16 листопада 2007 12:16

Вінський: "Коаліції з БЮТ не хоче Балога"

Один з лідерів Блоку Юлії Тимошенко, кандидат у депутати Верховної Ради від цієї політичної сили Йосип Вінський вважає коаліцію його блоку й блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" єдиною корисною для Президента Віктора Ющенка.

Про це він сказав в інтерв"ю журналу "Фокус".

"Я знаю тільки одне: тільки опора на демократичні сили дає Ющенку майбутнє як політику", - сказав Вінський.

Він зазначає, що ці політичні сили привели Ющенка до влади, саме на їх підтримку він опирався в ході своєї президентської кампанії.

"І тому відмовлятися від цього для будь-якого політика згубно", - вважає він.

Представник БЮТ думає, що коаліція НУ-НС і Партії регіонів буде політичною смертю Ющенка.

"Широкої коаліції не буде. У цьому я впевнений. Широка коаліція - це політична смерть Ющенка", - сказав Вінський.

Він також зазначає, що на сьогодні у НУ-НС, фактичним лідером якого є Ющенко, є кілька центрів впливу, які по-різному бачать формат коаліції за участі блоку.

Вінський вважає, що кандидати в депутати Ради від НУ-НС, які не підписали зобов"язання про входження в коаліцію з БЮТ, є представниками тієї групи, яка перебуває під впливом глави Секретаріату Президента Віктора Балоги.

"Усі знають, що це люди з його команди. Звідси й ці розмови, що Балога не зовсім готовий до подібної коаліції, - це очевидно", - сказав він.

Вінський зазначає, що одна з груп, яка існує в НУ-НС, відстоює створення коаліції з БЮТ.

"І тепер очевидно, що в НУ-НС є група, яка розуміє ситуацію так, як ми, і готова з нами працювати, і є інша, у якої, напевно, якісь свої інтереси", - припустив він.

Експерти Агентства моделювання ситуацій прогнозують масові акції протесту, які можуть призвести до відставки Президента Віктора Ющенка, у випадку створення коаліції за участі блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і Партії регіонів.

15 жовтня БЮТ і НУНС домовилися створити коаліцію в новій Раді, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Вінський: "Коаліції з БЮТ не хоче Балога"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі