вівторок, 10 лютого 2009 11:24

Вінський повернув на посаду екс-начальника Іллічівського морпорту

Вінський повернув на посаду екс-начальника Іллічівського морпорту

Міністерство транспорту та зв`язку України знову призначило Андрія Єгорова начальником ДП "Херсонський морський торговий порт" (ХМТП). Про це повідомив прес-секретар ХМТП Мирон Буба.

"Мінтранс наказами від 9 лютого скасував ротацію керівництва Херсонського та Іллічівського морпортів. Їх (керівників портів) повернули на колишнє місце роботи", - повідомив Буба.

За його словами, начальником Херсонського морпорту знову став Андрій Єгоров, на посаду начальника Іллічівського морпорту повернули Геннадія Скворцова.

Наприкінці січня Скворцова було звільнено з посади начальника Іллічівського морпорту, а на його місце було призначено Єгорова.

30 січня колектив Іллічівського морського торгового порту оголосив безстроковий страйк, в якому взяли участь 2800 людей. Вони протестували проти силового захоплення підприємства та звільнення начальника ІМТП Геннадія Скворцова.

На думку працівників порту, метою цих дій є зміна керівництва порту і передача причалів NN1-2 ЧП "Укртрансконтейнер", проти якої виступав Скворцов.

На мітингу протесту трудовий колектив ухвалив рішення звернутися до Президента України Віктора Ющенка, прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко і генерального прокурора України Олександра Медведька з вимогою навести порядок на держпідприємстві.

У своїй резолюції учасники мітингу також зажадали відставки уряду, зміни керівництва Держдепартаменту морського і річкового транспорту Міністерства транспорту і зв`язку, відміни наказу МТЗУ від 29 січня 2009 р. N86 про звільнення Скворцова, а також притягнення до відповідальності осіб, винних у тому, що сталося.

Крім того, портовики ІМТП одностайно ухвалили рішення про припинення роботи підприємства і початок безстрокового страйку до повного задоволення їх вимог.

За матеріалами: УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Вінський повернув на посаду екс-начальника Іллічівського морпорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі