вівторок, 23 листопада 2021 18:42

"Він же його не бив" - у "Слузі народу" не каратимуть Тищенка за напад на Лероса

"Він же його не бив" - у "Слузі народу" не каратимуть Тищенка за напад на Лероса
Тищенко виштовхав Лероса з трибуни.

Для покарання народного депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка за перешкоджання виступу позафракційного Гео Лероса було потрібне звернення до регламентного комітету.

Про це сказав перший віцеспікер Олександр Корнієнко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

У вересні Тищенко виштовхав Лероса з-за парламентської трибуни й не дав йому завершити виступ.

За слів Корнієнка, Тищенко "емоційно відреагував" на виступ Лероса, але "він же його не бив".

Сам віцеспікер на питання, чому він не подав таку заяву, сказав, що не бачив для цього підстав, хоча це "поведінка, якої краще уникати". Водночас заявив, що опозиційні нардепи теж дозволяють собі некоректні висловлювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слугу" Куницького запропонували вигнати з комітету

"Я пам'ятаю щонайменше п'ять образ з боку інших опозиціонерів. Ми навіть не намагалися нікого позбавити, розуміючи, що це зайве.

Те, що відбувається поза трибуною в залі... Навіть не коментуватиму певні речі, що опозиція ззаду каже. Але вони й в ефірах це кажуть. Це політична культура в суспільстві", - сказав Корнієнко.

Перший віцеспікер сказав про практику парламентських приставів.

"Щодо Миколи Миколайовича - він нічого не сказав, просто діяв. Щоб виходити на рівень заборони або обмеження дій депутатів, треба дискутувати. Але така дискусія поки що для України фантастична - це дискусія про так званих парламентських приставів.

Це спеціальний правоохоронний орган, він є в багатьох країнах світу, який може застосовувати санкції щодо недоторканих депутатів. Вони перебувають у залі, і коли, наприклад, якась бійка, то пристави можуть виводити депутата", - заявив Корнієнко.

9 вересня Тищенко напав на Лероса. Це сталося після того, як той із трибуни заявив про зрив спецоперації щодо "вагнерівців".
Нардеп Ярослав Юрчишин подав до Державного бюро розслідувань й офіса генпрокурора заяву про злочин "слуги".
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляв про тимчасове відсторонення Тищенка й Лероса від пленарних засідань.
Зараз ви читаєте новину «"Він же його не бив" - у "Слузі народу" не каратимуть Тищенка за напад на Лероса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі