середа, 28 травня 2008 19:30

Віктору Ющенку зробили ремонт за 10 мільйонів (ФОТО)
5

У президента Віктора Ющенка з"явилося ще одне місце, куди можна заїхати і перебути там якийсь час. Через сім років нарешті завершився ремонт нової резиденції президента.

Ремонтні роботи, які були проведені у палаці Потоцьких у Львові, обійшлися у 10 мільйонів гривень.

Щоправда, з держбюджету на потужний марафет цієї нової резиденції грошей не виділяли. Палац Потоцьких обновляли за рахунок міської казни як пам"ятник архітектури.

У новій резиденції президента повно антикваріату і рідкісних речей. Апартаменти на двох поверхах у лівому крилі історичної будівлі оформлені у стилі ретро - з антикварними меблями і раритетними картинами.

У спальні президента центральну позицію займає величезне двоспальне м"яке і зручне ліжко.

"Дорогий спальний гарнітур з карельської берези, як і більша частина меблів, у 30-х роках ХХ-го століття належала радянському посольству у Львові (місто тоді було польським)", - розповів "Сегодня" директор Львівської картинної галереї і "опікун" палацу Борис Возницький.

Він особисто займався оформленням інтер"єру президентських апартаментів.

Стіни у спальні президента прикрашені картинами XVIII-го століття з колекції галереї. Над ліжком повісили полотно з сільським пейзажем.

А на стіні, що навпроти, Ющенко зможе милуватися оголеними жінками - героїнями давньогрецьких міфів.

Водночас у кабінеті вивішені картини з сюжетами, пов"язаними із постаттю Катерини II. На одній з картин зображено російську імператрицю, яка пливе у човні по Дніпру. На іншому полотні - феєрверк на честь Катерини на Тарасовій горі у Каневі.

Робочий стіл Віктора Андрійовича - також не простий. У XIX столітті він належав бургомістрові Галичини.

Також, є у резиденції кімната для прийому делегацій, ще одна спальня, секретне приміщення зі спецзв"язком, кімната для охоронця, дві ванні кімнати та вбиральні, а також кухня.

У підвалі замку знаходиться кав"ярня. VIP-апартаменти обклеїли шпалерами пастельних тонів, які було спеціально замовлено з Італії та Франції.

Тож до прийому голови держави у замку Потоцьких вже все готово, повідомляє ТаблоID.

Зараз ви читаєте новину «Віктору Ющенку зробили ремонт за 10 мільйонів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі