середа, 13 січня 2021 19:12

Вікові обмеження для держслужбовців скасували

Вікові обмеження для держслужбовців  скасували
Зеленський підписав закон щодо зняття вікових обмежень для роботи на держслужбі. Фото: glavcom.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо зняття вікових обмежень для роботи на держслужбі.

Так, держслужбовці можуть залишатися на посаді за власною згодою після 65 років. Граничним віком залишається 70 років. Про це повідомляє Офіс президента.

Рішення про перебування на службі в органах місцевого самоврядування ухвалює голова сільської, селищної, міської, районної, районної в місті або обласної ради щорічно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський указом підвищив зарплати працівникам лабораторій

"Повноваження суб'єкта призначення щодо керівника Апарату ВРУ здійснює глава парламенту. Винятком можуть бути випадки, передбачені 35 пунктом першої ч. ст. 85 КУ", - сказано в повідомленні.

Під час карантину призупинили дію законів "Про державну службу" та "Про центральні органи виконавчої влади" в частині проведення конкурсів на посади.

В органах держвлади, які створили під час карантину, призначення на посаду відбуваються за результатами конкурсу.

Рік тому, 13 січня, президент Володимир Зеленський підписав закон щодо штрафів для народних депутатів за неперсональне голосування. Це зробив майже через місяць після того, як Верховна Рада ухвалила у другому читанні цей законопроєкт. Закон передбачає кримінальну відповідальність за умисне голосування парламентарем на пленарному засіданні ВР замість іншого народного депутата.

Зараз ви читаєте новину «Вікові обмеження для держслужбовців скасували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі