середа, 13 травня 2015 17:30

Військовий парад у Донецьку є порушенням Мінських угод - ОБСЄ

Військовий парад у Донецьку є порушенням Мінських угод - ОБСЄ

У спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні вважають, що парад військової техніки 9 травня в Донецьку є порушенням Мінських угод.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Гуґ.

"Як ви можете бачити з наших щоденних звітів, що переміщення важкого озброєння заборонено Мінськими угодами і це (військовий парад у Донецьку – ред.) є порушенням угод", – заявив він.

9 травня в окупованих проросійськими бойовиками Донецьку і Луганську до Дня перемоги відбулися паради за участі збройних формувань. За заявами сепаратистів,у Донецьку участь у заході брали близько 1,5 тисячі представників збройних формувань та близько 30 одиниць техніки.

У Міністерстві закордонних справ України назвали ці військові паради сепаратистів провокацією і грубим порушенням пункту 2 Комплексу заходів на виконання мінських угод. У відомстві зазначили, що того дня сепаратисти продемонстрували 155-мм гаубиці 2А65 "Мста-Б", 122-мм гаубиці 2С1 "Гвоздика", реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", зенітно-ракетні комплекси "Стрела-10", танки Т-72, бронемашини БТР-80, БМП-1 тощо.

Зараз ви читаєте новину «Військовий парад у Донецьку є порушенням Мінських угод - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі