понеділок, 11 лютого 2019 18:07

Відсторонення Супрун: суд не зміг оперативно ухвалити рішення

Відсторонення Супрун: суд не зміг оперативно ухвалити рішення
Клопотання Мін'юсту про скасування забезпечення позову розглядає суддя, який і відсторонив Супрун від обов'язків. Фото: lb.ua

Суддя Окружного адмінсуду Києва Сергій Каракашьян заслухав сторони щодо тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я і вийшов до нарадчої кімнати. Своє рішення він оголосить сьогодні або завтра.

Про це після засідання оголосив речник суду Богдан Санін.

"Сторони виконали свою місію. Були заслухані пояснення. Суддя вийшов до нарадчої кімнати. У нарадчій кімнаті здійснюється вивчення матеріалів справи, докази, надані учасниками процесу, їхні позиції, пояснення. За результатами розгляду цієї справи суддя в нарадчій кімнаті може ухвалити різні рішення. Перше - скасувати заходи з забезпечення позову. Друге - відмовити у забезпечення позову. Третє - може попросити додаткові пояснення чи докази у справі", - сказав Санін.

Міністр юстиції Павло Петренко, який на суді представляв позицію уряду, наголосив, що призначення Супрун на посаду відповідало законам України.

"Уляна Супрун є очільницею Міністерства охорони здоров'я. Ніхто не має права втручатися у наші обов'язки і повноваження як уряду, який підтриманий парламентом... Ми вимагаємо скасування ухвали в повному обсязі і розблокування роботи Міністерства охорони здоров'я. Суддя отримав більше, ніж достатньо аргументів і доказів від уряду та представників Уляни Супрун щодо абсурдності свого рішення", - наголосив Петренко після засідання.

"Суд переступив свої повноваження, коли почав втручатися у роботу виконавчої влади. Вони зупинили роботу міністерства, зупинили роботу уряду і програм, якими зараз керує Міністерство охорони здоров'я. Закликаю суддю прочитати всі документи, які подав Кабінет міністрів і Міністерство юстиції", - сказала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді збирають підписи за призначення Супрун міністром

5 лютого Окружний адмінсуд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Рішення ухвалили за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

У суді пояснили, що відсторонили Супрун через її американське громадянство.

Президент Петро Порошенко підтримав Супрун та нагадав, що дав їй громадянство України перед тим, як вона стала виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Кабмін подав апеляцію на рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «Відсторонення Супрун: суд не зміг оперативно ухвалити рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі