четвер, 10 липня 2008 09:33

Відставки Тимошенко не буде: 20 депутатів вже полетіли на відпочинок

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що має інформацію про те, що близько 20 народних депутатів вже вилетіли з аеропорту Бориспіль на відпочинок не чекаючи закінчення роботи сесії Верховної Ради.

"Тому жодного голосування за відставку уряду вже не буде. Але питання в тому, що ті, хто залишився, повинні були б згадати про маленьких українців, які могли б узяти паспорт і також відпочити за кордоном. Для цього необхідно просто проголосувати за зміни в бюджет", підкреслив міністр.

Міністр вкотре закликав депутатів внести зміни в бюджет для вирішення проблеми навколо видачі закордонних паспортів. Луценко, водночас, заявив, що МВС не припинить видачу громадянам України закордонних паспортів, незважаючи на брак фінансування.

"Ще на початку року ми попереджали Міністерство фінансів про те, що закладеного попереднім урядом обсягу витрат вистачить тільки на півроку, відповідно до тенденції збільшення бажаючих одержати закордонний паспорт. Так все й трапилося. На сьогодні в нас існує десятимільйонна заборгованість перед підприємствами, які виготовляють закордонні паспорти", сказав Луценко.

Міністр повідомив, що відповідно до законопроекту про внесення змін у державний бюджет на 2008 рік передбачено виділити 45 млн грн на виготовлення закордонних паспортів.

"Я дуже сподіваюся, що Верховна Рада знайде можливість припинити політичну балаканину і проголосувати за державний бюджет, який не тільки в інших дуже важливих сферах, але й у цьому, здавалося б, дрібному питанні вирішує проблеми людей", додав він.

Водночас, за словами Луценка, у випадку неприйняття змін у бюджет питання фінансування виготовлення закордонних паспортів буде урегульоване зусиллями МВС, Міністерства фінансів за узгодженням з Бюджетним комітетом ВР.

Нагадаємо, один із членів Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що в парламенті достатньо голосів щоб відправити уряд у відставку.

Прем"єр-міністр назвала політичною провокацією заяви про наявність у Верховній Раді достатньої кількості голосів для відставки її уряду і заявила, що парламент саботує прийняття змін у держбюджет.

Водночас, другий день поспіль БЮТ блокує трибуну ВР із вимогою першочергового розгляду змін у держбюджет на 2008 рік.

За матеріалами УНІАН, Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Відставки Тимошенко не буде: 20 депутатів вже полетіли на відпочинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі