понеділок, 28 вересня 2020 17:58

Відставка Зеленського: зареєстрували петицію

Відставка Зеленського: зареєстрували петицію
Зареєстрували петицію про відставку Зеленського із-за порушення ним законів. Фото: president.gov.ua

24 вересня Сергій Стерненко зареєстрував петицію про відставку президента Володимира Зеленського через порушення ним законів та обіцянку подати у відставку в разі недотримання них.

Автор наголошує, що 18 квітня 2019-го у програмі телеканалу 1+1 "Право на владу" Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить закон.

"7 липня 2020-го Зеленський визнав, що порушив закон, задекларувавши недостовірні відомості про свій майновий стан. Зокрема, 2019 року родина Зеленського отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики на 5,1 млн грн та придбала ОВДП на 5,2 млн грн, однак ці відомості не були своєчасно внесені до декларації", - повідомляють у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів на петицію про свою відставку

Одразу після недостовірної декларації, в Зеленського вимагали піти у відставку. Але той відмовився, зазначивши що порушив закон несвідомо та порушення виправив.

"Проте Зеленський не лише тоді порушив закон. 3 червня він у супроводі посадових осіб відвідав кав'ярню у Хмельницькому. На той час закладам громадського харчування було заборонено приймати відвідувачів усередині приміщень без захисних масок. Зеленський, перебуваючи у кав'ярні без маски, порушив норми ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкція якої передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч", - наголошує автор.

Глава держави вдруге порушив закон. Якщо він дотримується власних обіцянок, то має подати у відставку, додає Стерненко.

З 25 тис. необхідних голосів, вже є 316.

7 липня голова НАЗК Олександр Новіков склав і вручив Зеленському 2 адміністративні протоколи у зв'язку з неподанням повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.
25 липня Печерський районний суд Києва постановив закрити адмінпровадження щодо президента.

Зараз ви читаєте новину «Відставка Зеленського: зареєстрували петицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі