пʼятниця, 22 листопада 2013 19:22

"Відставка Кабміну – базовий заклик тернопільського євромайдану"

"Відставка Кабміну – базовий заклик тернопільського євромайдану"

Близько двох годин тривала на Театральному майдані у Тернополі акція "Я обираю ЄС". Кількість мітингувальників за цей час зросла до півтисячі людей.

Як розповів Gazeta.ua Степан Барна, безпартійний депутат Тернопільської облради, ця акція не була спеціально організованою.

"Усе почалося з ініціативи "Третьої Української Республіки", а переросло в загальнонаціональну кампанію. Попередньо планувалося, що кілька десятків громадських активістів роздадуть символіку ЄС по всій Тернопільщині. Якби не вчорашні події – так би і було. Сьогодні на майдані це не була спланована акція. Усе відбулося спонтанно. Люди приходили, бо вболівають за євроінтеграцію", - пояснив Барна.

За його словами, мітинг був аполітичним.

"Ми домовилися із представниками різних політичних сил, що на майдані не буде розгорнуто жодного прапора від партій, лише державний та Євросоюзу. Виступали усі охочі – студенти, люди похилого віку, громадські активісти, члени політичних об'єднань, позафракційні. Але – як звичайні тернополяни, а не як представники якихось політичних сил", - зазначив депутат.

Барна наголосив, що ідея цієї акції і базовий заклик – це відставка Кабміну.

"Такі мітинги показують, що долю України має вирішувати не Азаров, не Кабмін, не Верховна Рада і не президент Янукович. Її буде визначати український народ. Те, що всі хочуть в ЄС – не викликає сумнівів. Якщо маленька групка хоче до Митного союзу – це їхні проблеми. Ідея цієї акції і базовий заклик – це відставка Кабміну. Не може діяти уряд, який суперечить законодавчим нормам", - сказав він.

Політик називає цей мітинг "інформаційним".

"Це інформаційний мітинг, щоб інформувати і мобілізувати людей до Києва 24 листопада. Хто має можливість – їде до столиці, а хто не встигає – може прийти на масштабну акцію у Тернополі біля пам'ятника Шевченку. Ще сьогодні люди знову можуть прийти на майдан. Близько 7 вечора почнеться нова акція за євроінтеграцію", - резюмував Степан Барна.

Зараз ви читаєте новину «"Відставка Кабміну – базовий заклик тернопільського євромайдану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі