вівторок, 13 січня 2015 20:01

Відставка Гонтаревої буде помилкою команди Порошенка – експерт

Відставка Гонтаревої буде помилкою команди Порошенка – експерт
Фото: www.depo.ua

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева звітуватиме перед Верховною Радою. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав економіст Борис Кушнірук.

"Інше питання, що в неї є певна проблема – вона не настільки гарний оратор, щоб реагувати на емоції та звинувачення, які лунатимуть в залі. Чи буде відставка, значною мірою залежатиме від позиції Порошенка. Не думаю, що він буде в цьому зацікавлений. По-перше, президент розуміє, що не вона є винною. По-друге, він не підтримує перекладання відповідальності з уряду на керівництво Нацбанку за ті проблеми, які відбуваються в економіці. Це буде помилкою команди президента, якщо вони погодяться на відставку", - зазначив він.

Говорячи про звинувачення на адресу Нацбанку у падінні гривні, експерт наголосив, що не можна мати міцну національну валюту в умовах краху економіки. "Звичайно, до Гонтаревої є професійні питання. Але зараз іде спроба переведення стрілок. Потрібно розуміти: Україна вже фактично не має золотовалютних резервів, реформи не проводять, тому МВФ гроші не дає. А у всьому звинувачують голову Нацбанку. Бачимо спробу зняти відповідальність із Яценюка", - зауважив Кушнірук.

Коментуючи інформацію про те, що Гонтарева тричі писала заяву про відставку, економіст пояснив: "Вона жінка, тому їй психологічно важче, коли на неї тиснуть. Коли тебе звинувачують у всьому, в чому тільки можна, це дуже неприємно. Вона хіба на цьому заробляє? В таких складних умовах мати ще й такий тягар дуже непросто. Є сукупність викликів, які можуть призвести до того, що вона буде готова "грюкнути дверима". Це і для Гонтаревої буде помилкою. Якщо взялася за справу, то треба працювати попри звинувачення та "обливання брудом".

Зараз ви читаєте новину «Відставка Гонтаревої буде помилкою команди Порошенка – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі