пʼятниця, 14 вересня 2018 15:26

Відомий політолог нагадав про крадіжку "кіотських грошей" на мільярди гривень

Відомий політолог нагадав про крадіжку "кіотських грошей" на мільярди гривень
В Україні немає контролю за "кіотськими" грошима, вважає Карасьов. Фото: УНІАН

Відомий політолог Вадим Карасьов вважає, що тему використання грошей в рамках Кіотського протоколу в Україні незаслужено забули.

Після грандіозних афер соратників Януковича з "кіотськими грошима" так і не був створений орган, який би займався контролем проведення тендерів, організованих в рамках міжнародного співробітництва. Відсутній в Україні і ефективний моніторинг реалізації проектів, що здійснюються за рахунок коштів іноземних держав.

"У 2012 році, не без участі "сім'ї" Януковича, 4 мільярди 700 мільйонів гривень безслідно розчинилися в Державному бюджеті", - написав на своїй сторінці в Facebook Вадим Карасьов.

Решта грошей, які надійшли в Україну у вигляді товарно-матеріальних цінностей, також були розкрадені.

"В рамках Кіотського протоколу Японія передала Україні 1568 автомобілів Toyota Prius з гібридними двигунами. А ось "узаконити" вдалося лише чверть машин. Решта були розкрадені за часів президентства Віктора Януковича", - додав Карасьов.

На думку політолога, якщо Україна не зможе забезпечити контроль над "кіотськими грошима", то і в подальшому вони "будуть йти в "Неверленд", як це було при Януковичі.

Нагадаємо, що Кіотський протокол - це міжнародна угода, покликана скоротити кількість викидів в атмосферу парникових газів.

Зараз ви читаєте новину «Відомий політолог нагадав про крадіжку "кіотських грошей" на мільярди гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі