понеділок, 27 березня 2017 14:11

Видавати ліцензії на видобуток корисних копалин хоче особа з кримінальним шлейфом

Видавати ліцензії на видобуток корисних копалин хоче особа з кримінальним шлейфом
Посаду першого заступника голови Держгеонадр отримав скандально відомий колишній директор КП "Південукргеологія" Микола Фощій

Оскарження судом конкурсу на заміщення вакантної посади першого заступника голови Держгеонадр, у якому переміг Микола Фощій, не зупинило корупціонера. Сьогодні посадовець, проти якого відкрито кримінальну справу, лобіює нові суди, щоб через своїх покровителів таки отримати керівну посаду в Держгеонадрах.

Мова йде про скандально відомого колишнього директора КП "Південукргеологія", проти якого порушена низка кримінальних справ. Микола Фощій позбавив зарплат працівників "Південукргеології" та призначив власного сина своїм заступником, а згодом довів саме підприємство до багатомільйонного банкрутства.

На цьому наголошували фахівці геологічної галузі, активісти та журналісти ще восени минулого року. Експертів найбільше шокувала перемога Фощія у конкурсі на керівну посаду в Держгеонадра України.

Конкурсну комісію, яка знала про попередній посадовий досвід Миколи Фощія, але затвердила його кандидатуру, визнали непрофесійною, а сам конкурс – непрозорим. Попри рішення суду про призупинення рішення конкурсної комісії Микола Фощій намагається через своїх поплічників у судах отримати посаду першого заступника голови Держгеонадр.

Цікаво, що у професійних колах Микола Фощій має репутацію недбалого господарника та казнокрада. Також одіозного посадовця пов'язують з кримінальними колами Олександра Петровського, більше відомого як "Алік Нарік". Петровський відзначився тим, що вдало налагоджував корупційні зв'язки з держпосадовцями для власного збагачення. Відомо, що до сфери інтересів Аліка Наріка входить торгівля нафтопродуктами та оборот дорогоцінних металів і каменю.

Зараз ви читаєте новину «Видавати ліцензії на видобуток корисних копалин хоче особа з кримінальним шлейфом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі