вівторок, 22 вересня 2020 13:27

Від Зеленського вимагатимуть звільнити Фокіна

Від Зеленського вимагатимуть звільнити Фокіна
Партія "Голос" вимагатиме звільнення Вітольда Фокіна з ТКГ. Фото: censor.net

Народні депутати з партії "Голос" вимагатимуть звільнити Вітольда Фокіна з Тристоронньої контактної групи.

Про це повідомив нардеп "Голосу" Роман Лозинський у Facebook.

"Ми з депутатами "Голосу" ініціюємо вихід Фокіна з ТКГ. Вітольд Фокін вже давно не боїться називати бойовиків так званих Д/ЛНР повстанцями. Виступає за загальну амністію, за особливий статус не тільки ОРДЛО, але й усього Донбасу, а також за створення "міжнародного тимчасового уряду" на суверенній території України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокін заявив, що в нього ніколи не було бажання увійти до ТКГ по Донбасу

Нардепи партії зараз готують запит до президента з вимогою звільнити Вітольда Фокіна з посади першого заступника голови делегації України в ТКГ, наголосив Лозинський.

"Переконаний, що Україні не потрібен ще один лобіст інтересів РФ на переговорах у Мінську. А парламент має реагувати на заяви представників української делегації у ТКГ, які підважують цілісність української позиції на перемовинах і ставлять під сумнів принципові для України моменти", - зазначив нардеп.

"Закликаю колег з усіх фракцій підписатися під цим запитом до президента України і надати принципову оцінку висловлюванням пана Фокіна на посаді заступника голови делегації", - додав Лозинський.

18 серпня Зеленський призначив Вітольда Фокіна першим заступником глави української делегації в ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нещодавно Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Висловився про можливий компроміс із Росією, де Україна погоджується на загальну амністію на Донбасі, а РФ знімає вимогу про внесення особливого статусу в Конституцію.

Керівник ОП Андрій Єрмак зазначив, що окремі коментарі Фокіна щодо амністії та особливого статусу Донбасу не відображають офіційної позиції України.

Зараз ви читаєте новину «Від Зеленського вимагатимуть звільнити Фокіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі