середа, 11 травня 2011 23:26

Від Луценка виходили мовчазні лікарі та люди в чорному
23

Фото: Фото: Денис Тимошенко

Відділення гострих отруєнь Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги, в якому перебуває колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, ретельно охороняють представники правоохоронних органів.

Близько 16-ї години люди у чорних костюмах із масками на обличчях виштовхали журналістів із коридору під відділенням гострих отруєнь і зачинили двері до нього. Пояснили це тим, що нібито преса заважає вивезти хворого.

До епіцентру подій підбігли народні депутати від "Народної самооборони" Тарас Стецьків та Юрій Гримчак, а також брат Юрія Луценка Сергій.

Гримчак намагався відкрити зачинені правоохоронцями двері, проте спроба завершилася невдало. Стецьків назвав дії правоохоронців порушенням прав людини.

Згодом до лікарні прибула лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, ще пізніше – дружина Юрія Луценка Ірина.

Остання показала дозвіл від слідчого генпрокуратури Войченка на одноразове відвідування свого чоловіка 12 травня.

Вона також зауважила, що спробує пробитися до Луценка сьогодні: "Я так підозрюю, що, мабуть, і завтра я свого чоловіка тут (у лікарні - ред.) не побачу, бо його можуть переправити інкогніто в інше місце". За її словами, таким чином ГПУ замітає сліди після своїх злодіянь.

У той час Юлія Тимошенко намагалась у кампанії із головним лікарем Ткаченком потрапити до палати, де перебуває Луценко, але її туди так і не пустили.

"Якими б не були бравадними повідомлення Генпрокуратури про те, що в Юри все в порядку, вони не відповідають дійсності", - зазначила Тимошенко, висловивши сподівання, що до правоохоронних органів повернеться здоровий глузд, і Луценка таки звільнять з-під варти.

Найбільше пощастила Уповноваженому з прав людини Ніні Карпачовій. Вона ледь не єдина з офіційних осіб, кому вдалось побачити і поспілкуватись із Луценком.

За словами омбудсмена, саме сьогодні екс-міністр став себе почувати набагато гірше. "Він сказав, що сьогодні стався перелом в його стані. Це позначилося, за його словами, у підвищенні слабкості. Він каже, що навіть читати в нього немає бажання", - підкреслила Карпачова.

Водночас, не дивлячись ні на що, позиція Луценка залишається незмінною - він продовжує голодування і буде голодувати до зміни йому запобіжного заходу на непов'язаний із позбавленням волі.

Зараз ви читаєте новину «Від Луценка виходили мовчазні лікарі та люди в чорному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі