четвер, 14 вересня 2017 15:05

Віце-прем'єр пояснила, скільки часу займе введення миротворців на Донбас

Віце-прем'єр пояснила, скільки часу займе введення миротворців на Донбас
Фото: ICTV

Якщо питання введення миротворчої місії на Донбас буде узгоджене, розгортання миротворців займе щонайменше півроку.

Про це сказала віце-прем'єр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Для нас важливо, щоб ця місія була на кордоні між Україною і Російською Федерацією. На всій території, яку не контролює Україна. І яка б не передбачала ніяких консультацій і узгоджень з так званими представниками незрозуміло кого – ДНР і ЛНР.

Я не схильна вірити, що Росія має щирі наміри піти з Донбасу просто за своєю згодою. Але якби рішення прийняли, то це би потребувало ще добрих 6-8 місяців, щоб така місія могла бути надіслана. Тому я не бачу перспективи швидкого вирішення. Думаю, це частина внутрішньополітичної інформаційної кампанії перед виборами президента Росії наступного року", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До самого кордону" - США назвали умови "блакитних шоломів" на Донбасі

22 серпня президент Петро Порошенко заявив про намір у вересні представити на Генасамблеї ООН ідею про введення миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня президент РФ Володимир Путін сказав, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на своїх умовах. Функції місії повинні полягати винятково в гарантуванні безпеки співробітників ОБСЄ. Миротворці повинні перебувати лише на лінії розмежування. Це питання мають обговорити з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР.

Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

Після розмови з канцлером Німеччини Анґелою Меркель Путін змінив думку і погодився, щоб місія захищала спостерігачів ОБСЄ скрізь, де вони діють за Мінськими домовленостями.

Зараз ви читаєте новину «Віце-прем'єр пояснила, скільки часу займе введення миротворців на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі