неділя, 12 жовтня 2008 15:20

Виборів дострокових до ВР не буде - Писаренко

Апеляційний адміністративний суд Києва переніс на 13 жовтня розгляд скарги Секретаріату Президента України на рішення Окружного адміністративного суду столиці, який задовольнив позов БЮТ і зупинив виконання дії указу Президента про розпуск Верховної Ради і призначення дострокових парламентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам після завершення засідання заявив представник інтересів Секретаріату Президента у суді Руслан Кирилюк.

За його словами, колегія суддів Апеляційного адміністративного суду Києва винесла відповідну постанову за клопотанням представників БЮТ, які вимагали витребувати з Окружного адмінсуду оригінали матеріалів справи та рішення.

Разом з тим, Кирилюк зазначив, що, відповідно до чинних нормативних актів, суд має право розглянути скаргу і на підставі копій рішень.

Водночас, характеризуючи ухвалу Окружного адміністративного суду, Кирилюк назвав її "відверто незаконною", висловивши думку, що "це є класичний випадок рейдерства".

Він переконаний у тому, що своїми діями БЮТ намагається всіляко відтягнути розгляд справи.

Відповідаючи на запитання стосовно термінів розгляду скарги (на це відведено 5 днів, відповідно до чинного законодавства) Кирилюесказав: "У зв"язку з тим, що розпочався виборчий процес, суди працюють цілодобово".

У свою чергу, в інтерв"ю журналістам представник інтересів в суді від БЮТ, народний депутат Валерій Писаренко зазначив, що політична сила, яку він представляє, продовжує наполягати на тому, що указ Президента про призначення дострокових виборів до ВР є протиправним.

Він наголосив: "Виборів дострокових до ВР не буде. Більше того, ми не дамо залякувати суддів кримінальними справами, суддів, які хочуть жити в країні по закону".

Як очікується, 13 жовтня суд має продовжити засідання о 16.00.
Зараз ви читаєте новину «Виборів дострокових до ВР не буде - Писаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі