понеділок, 17 грудня 2012 04:30

Вибори в Єнакієво: виборців розполохав мороз і тарифна страшилка
13

Фото: Тетяна Заровна

В Єнакієвому вчора обирали нового міського голову, він повинен прийти на зміну померлому другу Януковича Сергію Рухадзе, який керував містом 11 років. Експерти роблять попередній висновок про перемогу "регіонала" Валерія Олійника.

Температура протягом дня становила мінус 16 - 18. Обмерзання, сильний вітер, місцями не розчищені від снігу дороги ускладнили голосування. За офіційними даними проголосували більше 42% єнакієвців.

Спостерігачі запевняють, що вибори пройшли без системних порушень. Хоча з ранку представники "УДАРу" (яким не вдалося зареєструвати свого кандидата) сфотографували урну на виборчій дільниці № 10 з вкинутими приблизно 15 бюлетенями. А після 20.00 на дільниці № 8 (школа № 1, вул. Передовиків стався конфлікт. Представникам "УДАРу" і "Свободи", а також журналістам відмовлялися озвучити офіційну явку, яка за їх власними даними не перевищувала 25%. Як тільки ділянку покинули журналісти, в приміщенні згасло світло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибори Янукович фактично скасував"

За інформацією представників ПР, сталася аварія на підстанції, ведуться ремонтні роботи, а для підрахунку голосів у комісії є аварійне освітлення.
"Нардепи від "Свободи" самі заявили, що об'їхавши 20 ділянок не знайшли серйозних порушень. А в школі № 1 (ділянка № 8) вони чинили психологічний тиск на голову комісії. Вели себе шумно і зухвало - наші спостерігачі зафіксували це як порушення, але на хід голосування і результати це не вплине", - розповів Gazeta.ua помічник Валерія Олійника Сергій Кірєєв.

Точкові порушення фіксувалися протягом дня. Кореспондентом Gazeta.ua на виборчій дільниці № 21 в школі № 18 була помічена спроба використання чужого паспорта для голосування. На п'яти дільницях міста Вуглегірськ кандидат від "Батьківщини" Ігор Славгородський зауважив парадоксальне зростання кількості охочих проголосувати з 16 до 19.30. У цей момент активність виборців зросла з 40% (на 16.00) до 80%. Хоча, за прогнозом, отриманому в штабі ПР, явка на виборах міського голови навряд чи перевищила 40%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франкеншейн розповів чому йому не дозволили стати мером Єнакієвого

У Школі майбутнього, де вчився Президент Янукович (там розташована ділянка № 6) за півгодини проголосували не більше 5 осіб. На виборчій дільниці № 59 в клубі селища Вільхуватка за ситуацією на 14.00 всі чотири урни були заповнені вельми слабо (на вигляд у них знаходилося не більше 150 бюлетенів), хоча голова комісії запевнила, що встигли проголосувати більше 500 місцевих жителів.

З самого ранку хтось розклеїв на під'їздах будинків Єнакієве сповіщення про підвищення комунальних тарифів, які регіонали розцінюють як антирекламу влади і зловмисну спробу знизити явку. Вони стверджують, що підвищення тарифів на комунальні послуги з 1 січня 2013 року не планується.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Єнакієво: виборців розполохав мороз і тарифна страшилка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі