вівторок, 23 листопада 2010 20:33

Вибори секретаря міськради Рівного закінчились бійкою депутатів

Вибори секретаря міськради Рівного закінчились бійкою депутатів

Невелика бійка сталася у вівторок під час першої сесії Рівненської міської ради. Депутати саме обирали секретаря. Міський голова Володимир Хомко запропонував на посаду Андрія Грещука з об'єднання "Батьківщина" – директора міського центру зайнятості.

Вибір мера вподобали не всі однопартійці Грещука. Тому депутати від "Батьківщини" та "Свободи" тут же попросили собі перерву на 15 хв. і вийшли. По залу поповзла чутка, що у дорадчій кімнаті замкнули самого Андрія Грещука та тих, хто збирався його підтримувати. Кілька депутатів з інших партій кинулися туди і просто винесли двері з петель.

"Мене не замикали. Я намагався пояснити свою позицію двом фракціям", - каже, виходячи з дорадчої кімнати, Андрій Грещук.

Ситуація у залі ще більше напружилась. Перед голосуванням до трибуни виходив "бютівець" Анатолій Чугуєвець. Розхвалював кандидатуру колеги.

"Грещук - це чесна людина. Жодної земельної ділянки собі не взяв, доки був депутатом", - запевняв Чугуєвець.

Та щойно "бютівець" відійшов, як до мікрофона підбіг народний депутат від "Батьківщини" Юрій Прокопчук. Він відпихнув голову лічильної комісії - "регіонала" Юрія Сідлецького, що стояв перед ним. Прокопчук хотів зробити заяву, однак обурені депутати не дали йому слова – спробували відтіснити від трибуни назад.

На підмогу до Прокопчука підскочило ще кілька чоловіків. З обох боків штовхалися та погрожували одне одному уже з десяток депутатів. Ляскали по руках та тримали нардепа за плечі. З іншого боку намагалися відбити мікрофона. Тіснява тривала кілька хвилин, трибуну ледве не перевернули.

Міський голова Володимир Хомко зірвався зі свого місця і почав розмахувати руками.

"Шановні, та що це таке? Для чого це робите? Заспокойтеся, сядьте уже!", - кричав мер. Сам він у бійку не поліз, лише уголос обурювався поведінкою депутатів.

Після окрику Хомка противники заспокоїлися. За кілька хвилин міським секретарем таки обрали Андрія Грещука. За нього проголосували мер та 27 депутатів з 55, що зареєструвалися.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вибори секретаря міськради Рівного закінчились бійкою депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі