середа, 28 жовтня 2020 12:45

Вибори минули, паски послабили: уряд скасував обмеження на високі зарплати топменеджерам

Вибори минули, паски послабили: уряд скасував обмеження на високі зарплати топменеджерам
Про рішення уряд повідомив після місцевих виборів. Фото: @NationalBankOfUkraine

Кабінет міністрів зняв обмеження, якими місячна винагорода і заробітна плата керівникам та членам наглядових рад державних підприємств обмежується 10 розмірами мінімальної зарплати. Про це уряд повідомив у середу.

В уряді нагадали, що Верховна Рада надала право Кабінету міністрів скорочувати строк дії обмежень, заборон, пільг та гарантій, встановлених законами щодо запобігання виникненню і поширенню Covid-19.

Одночасно уряд повернув порядок, коли розмір винагороди визначається у кратності до середньомісячної оплати в залежності від групи підприємства та виду його економічної діяльності.

Також повернуті обмеження, якими місячний розмір зарплати керівника, що визначається у контракті, не повинен перевищувати 1,25 млн грн.

В уряді також заявили, що відповідно до міжнародних домовленостей, українська влада мала зняти обмеження на виплати до 1 липня.

У квітні президент Володимир Зеленський заявляв українцям у відеозверненні: "Затягти паски мусять усі державні службовці. Уже з квітня, незалежно від рангу та посади, їхня зарплата не перевищує 47 тисяч гривень. Це стосується всіх - суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників Національного банку України, ЦВК та багатьох інших чиновників".

Так мали економити кошти в умовах карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституційний суд скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування

У серпні середня заробітна плата в Україні становила 11 446 грн, повідомляла Державна служба статистики. Найнижча - у сфері харчування – 6224 грн. Найвища – 19 827 грн – у галузі інформації та телекомунікації.

Зараз ви читаєте новину «Вибори минули, паски послабили: уряд скасував обмеження на високі зарплати топменеджерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі